Política 03/06/2020

Company critica "el fals consens i la feblesa del Govern Armengol"

Segons el líder del PP balear, la votació del Decret de reactivació econòmica deixa palesa la submissió del president del Parlament als interessos del Consolat

Ara Balears
2 min
El president del PP balear, Biel Company

PalmaEl president del PP balear, Biel Company, ha afirmat aquest dimecres que el debat i la votació del Decret llei de reactivació econòmica del Govern "han deixat en evidència el fals consens i la feblesa del Govern Armengol" i ha apuntat que "la presidenta es vanagloria amb freqüència de practicar una política basada en el diàleg i la negociació, però res més lluny de la realitat". "Dimarts varen ser els seus propis socis els que varen demostrar que això no és així i varen votar a favor de la petició del PP per a la tramitació del decret com a projecte de llei", ha comentat, amb referència als vots de Més per Menorca, amb qui el PSIB té un acord d'investidura, i del diputat d'Esquerra Unida per Menorca, Pablo Jiménez, el qual forma part del grup Unides Podem.

"Ara tots els partits sí que hi podrem participar i fer-hi les nostres aportacions per millorar un decret que ha de recollir mesures que siguin efectives de veritat per afrontar la crisi econòmica i social provocada per la pandèmia i no altres qüestions que no tenen res a veure amb la reactivació econòmica, com pretenia el Govern", ha destacat el líder popular.

Company també ha criticat la situació que es va viure al Parlament quan Vicenç Thomàs va negar el vot presencial a dos diputats de Vox –Jorge Campos i Idoia Ribas– i a una altra de Ciutadans –Patricia Guasp– i ha considerat que és "una demostració més de la submissió del president de la Cambra, el senyor Vicenç Thomàs, als interessos del Consolat". "El seu vot era fonamental per al resultat de la votació i el president del Parlament ho va intentar evitar sense aconseguir-ho finalment", ha afegit.

Segons el president del PP, "la presidenta Armengol creu que pot controlar el Parlament com si es tractàs d'una conselleria més". "Des del PP hem denunciat aquest fet en nombroses ocasions i ara demanam que, amb l'avanç en la desescalada i el pas a la fase 3, es recuperi l'activitat parlamentària amb normalitat i l'oposició pugui dur a terme de manera plena la seva tasca de control de l'actuació del Govern, tant en el ple com en les comissions", ha assenyalat.

stats