Política 05/06/2020

Ciutadella demana a la ciutadania evitar aglomeracions a la via pública per Sant Joan

Insta Baleària a no incentivar els viatges en aquestes dates

Ivan Martín
1 min
La regidora de Festes, Gràcia Mercadal, és l'autora del cartell de les festes de Sant Joan.

CiutadellaLa batlessa de Ciutadella, Joana Gomila, ha fet una crida a la responsabilitat ciutadana amb l'objectiu d'evitar aglomeracions o concentracions de gent a la via pública durant els dies que s'haurien de celebrar les festes de Sant Joan, el 23 i el 24 de juny. Així ho ha determinat després de la reunió telemàtica de la Junta de Seguretat, mantinguda aquest divendres amb representants d'altres institucions i de les forces de seguretat.

Segons els experts de seguretat, com que els actes i protocols de les festes de Sant Joan no es duran a terme, no hi hauria d'haver concentracions ni aglomeracions. Per garantir-ne el compliment, la Policia Local i la Policia Nacional mantindran actiu un dispositiu de reforç dels seus efectius per tal d’assegurar la prescripció. A més, l’ordenança municipal reguladora de les festes de Sant Joan no serà d’aplicació pel que fa a 2020, raó per la qual aquests dies seran d’aplicació les ordenances habituals de tot l’any.

Joana Gomila ha reiterat que les festes hauran de ser viscudes "familiarment i d’una manera casolana, sense provocar trobades que suposin aglomeracions. El deure és vetlar perquè no hi hagi rebrots de covid-19 ni es posi en perill la salut pública". D’altra banda, demana a Baleària "que no incentivi els viatges de Sant Joan, i que tampoc creï expectatives de desplaçaments a Ciutadella que es relacionin amb les dates, perquè aquest any no el celebrarem".

stats