Política 10/12/2018

Ciutadans fa campanya electoral a Son Banya

El portaveu del partit taronja a Cort, Josep Lluís Bauzá, ha visitat el poblat durant més d'una hora

Maria Llull
3 min
Bauzá i Conrado parlen amb alguns habitants de Son Banya.

Palma"Som els únics que hem estat capaços de venir", ha dit aquest dilluns al poblat de Son Banya Josep Lluís Bauzá, portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de Palma. I ho ha dit envoltat de periodistes, no podia ser d'una altra manera, i acompanyat per la regidora Patricia Conrado i l'advocat i representant de les famílies de Son Banya, Gonzalo Márquez. Després de deixar clar que Ciutadans és l'únic partit que es preocupa per les persones del poblat, dir que Cort no compleix l'acord per als desallotjaments i assegurar que la seva visita no era electoralista, Bauzá, Conrado i Márquez han pujat a un Volkswagen d'alta gama i han sortit ben aviat d'allà. Com si frisassin.

Josep Lluís Bauzá fent declaracions a la premsa.

Just abans de partir, una dona que escoltava ha aplaudit amb ganes les paraules de Bauzá. "¡Bravo, guapo, bien!", ha dit entre les rialles dels seus familiars, que intentaven portar-la a casa. Un grup d'habitants ha envoltat els polítics per dir la seva. La regidora Patricia Conrado ha escoltat amb cara de circumstàncies els relats, plens d'expressions populars. "Vivimos en la mierda", explicava un home, mentre Conrado es tocava amb cura una preciosa polsera. Bauzá ha acudit a la cita amb les desgràcies de Son Banya amb una armilla blava, molt d'acord amb l'aventura que ha viscut.

El cotxe dels representants municipals de Ciutadans ha partit, i a Son Banya només hi han quedat les gavines que sobrevolen els enderrocs, una furgoneta de Metges del Món i els nins, que no s'han adonat de tan il·lustre visita. Jugar entre els fems deu ser molt més divertit que escoltar discursos, i més encara quan queden mesos fins al maig.

Alguns dels habitants de Son banya han tornat a les seves cases. D'altres han quedat parlant al carrer, esquivant un trull de cotxes que no s'ha aturat en cap moment. Juntament amb els vehicles de persones del poblat, n'han desfilat per allà alguns altres de molt bons, amb persones al seu interior que no semblaven ser d'allà. Un Porsche, un Audi, un BMW... Tots hi entraven molt de pressa i en sortien encara amb més velocitat.

Un gall que semblava mort ha donat la benvinguda a una furgoneta de repartiment, el conductor de la qual duia cara de no estar molt content d'haver de fer ruta per Son Banya. En acabar la seva tasca, la furgoneta ha passat entre les muntanyes de fems d'allò que abans eren cases. Mentrestant, una dona molt prima i amb la cara plena d'unes taques que feien pensar en alguna patologia ha passat un parell de vegades per l'entrada del poblat demanant per una treballadora social.

"Què s'ha de fer per triomfar en el periodisme? Quantes coses s'han de callar?", ha demanat un home abans de pujar a la seva camioneta. "Tant de bo que la visita dels polítics ajudi a arreglar les coses", ha dit un altre que sortia de la seva casa amb els dos fills i la dona. La nina, sense amollar el seu entrepà de les mans, ha assenyalat l'autobús. El vehicle s'ha aturat al poblat, i just darrere d'ell es podien veure els molins d'un conegut centre comercial. Un altre món a metres de distància. "¡Manolo, no cierres!", li ha dit una dona ben carregada al conductor mentre intentava baixar el cotxet del seu fill, ple de bosses de menjar.

Quan l'autobús ha reprès la seva marxa, una altra dona li ha donat conversa al conductor. "Y digo yo, Manolo, ¿qué vamos a hacer nosotros en sa Pobla si nuestra casa está aquí?", ha demanat en veu alta.

stats