Ciutadans recuperarà els premis literaris Camilo José Cela i Rubén Darío en castellà, si governa a Palma

La formació política no assistirà a la gala dels premis Ciutat de Palma perquè considera que no són inclusius

El portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de Palma, Josep Lluís  Bauzá , ha anunciat aquest dimarts que la seva formació política recuperarà els premis literaris  Camilo  José Cela i  Rubén   Darío, que distingeixen obres en castellà i que varen ser eliminats aquesta legislatura per l'actual equip de Govern d'esquerres.

Segons  Bauzá , aquests premis donarien prestigi al certamen literari impulsat pel consistori de Palma i serien molt més inclusius perquè permetrien que s'hi presentassin  obres en català i castellà. Ciutadans considera que amb aquesta acció es començaria a "recuperar el bilingüisme dins l'administració de l'ajuntament", ja que assegura que més del 96% de les comunicacions administratives de Cort són en català.

Bauzá  ha anunciat també que Ciutadans no assistirà enguany a la gala dels premis Ciutat de Palma perquè la formació considera que no  són   inclusius  de tota a la ciutadania. També ha fet referència a la seva incomoditat d'anar a  un esdeveniment  en el qual, segons la seva opinió, hi pot haver "llaços grocs".

El regidor també ha criticat el fulletó del programa de les festes de Sant Sebastià editat per Cort. "No sabem si hi ha faltes d'ortografia en el text escrit en àrab però el que està escrit en castellà és una vergonya, tot són mancances i errors, un desastre", ha indicat.

Bombers, en precari

Per la seva banda, el regidor Bartomeu  Cañellas ha criticat la situació dels bombers de Palma, que ha qualificat de precària, i ha considerat que incideix en la seguretat dels ciutadans. El regidor ha explicat que el parc d'automòbils del cos té més de trenta anys d'antiguitat i que l'autobomba no pot superar els 50 km/h. També ha destacat que de les tres autoescales que tenen els bombers només una funciona, ja que des de 2017 les altres dues estan espatllades.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF