Política 05/07/2018

Casado frega la meitat dels vots a Balears

Cospedal no arriba al 20% i Santamaría aconsegueix un terç dels suports dels afiliats del PP

Ara Balears
1 min
Casado frega la meitat dels vots a Balears

PalmaEl 46,7% dels militants del PP balear que han participat aquest dijous en les primàries volen que el proper líder estatal del partit sigui Pablo Casado, el candidat més votat per davant de Soraya Sáenz de Santamaría, que ha obtingut el 32,6% dels suports.

Segons ha informat el PP de les Illes després de tancar el recompte, la tercera candidata amb més suports ha estat María Dolores de Cospedal, amb el 18%, seguida de José Manuel García-Margallo (1,8%), José Ramón García (0,3%) i Elio Cabanes (0,1%).

Casado ha estat l'aspirant preferit pels militants que han votat a Mallorca i Menorca, mentre que a Eivissa i Formentera ha guanyat Sáenz de Santamaría.

Un total de 2.903 afiliats de les Illes, el 78% dels quals està al corrent del pagament de la quota anual, s'havien inscrit per votar en aquestes primàries i finalment ho han fet 2.357, el 82,1% dels registrats.

L'aspirant guanyador, que va visitar Palma dilluns passat per fer campanya, ha obtingut a l'Arxipèlag 1.102 vots, 332 més que Sáenz de Santamaría.

El PP balear aportarà al congrés extraordinari, que se celebrarà a Madrid els dies 20 i 21 de juliol, 85 compromissaris, 67 triats avui en les primàries i 18 que tenen la consideració de 'nats' per la responsabilitat orgànica que exerceixen.

stats