Política 17/05/2019

Biel Company es compromet a crear 90 noves places sociosanitàries a Menorca

El candidat del PP al Govern també aposta per resoldre el problema de l'aigua amb un pla dotat amb 100 milions d'euros

Ivan Martín
2 min
Company ha compartit esmorzar amb els companys de partit de Menorca i ha visitat Maó i Ciutadella.

MaóEl candidat del Partit Popular al Govern balear, Biel Company, ha visitat Menorca per animar la delegació menorquina davant unes eleccions locals, insulars, autonòmiques i europees que es presenten en el millor moment pels populars menorquins. Company s'ha compromès a millorar la qualitat de vida dels ciutadans de l'illa i ha acusat les formacions d'esquerres que governen el Consell de Menorca que "no han fet els deures, han viscut de rendes i amb la paraula prohibició com a principal argument d'acció". El líder del PP autonòmic considera que amb els pactes d'esquerres al Consell i al Govern balear "la gent viu pitjor a Menorca".

Per tot això, Biel Company ha garantit la creació durant el pròxim mandat de 90 noves places sociosanitàries a Menorca: "Els malalts vinculats a la dependència no poden estar dos anys esperant notícies de l'Administració, i per aquest motiu ens comprometem a resoldre l'expedient en un màxim de dos mesos. Hem de fer que la sanitat i els serveis socials siguin assequibles". Un altre anunci important de Company ha estat la destinació de 100 milions d'euros a inversions en depuració d'aigües i l'abastiment d'aigua potable, una de les principals problemàtiques que afronta la societat menorquina amb vista a la pròxima legislatura. En aquest sentit, el candidat al Govern ha lamentat "la inacció dels governs d'esquerres, ja que vàrem deixar un projecte al Ministeri d'Agricultura i Medi Ambient per connectar la dessaladora de Ciutadella amb Maó i es Castell, una iniciativa que ha quedat en un calaix. També necessitam que totes les depuradores estiguin en terciari".

En relació amb la carretera general, Biel Company acusa MÉS per Menorca, Unides Podem i el PSOE de "no acabar la reforma per motius estrictament ideològics. El PP la finalitzarà". En transport aeri, el candidat dels conservadors ha tret pit de la consecució del 75% en el descompte de resident: "S'ho atribueix Armengol, però tots sabem que jo mateix vaig negociar amb Mariano Rajoy aquesta mesura positiva per a les Illes. Continuarem treballant en aquesta direcció". Finalment, ha recordat la "paralització" que han viscut alguns projectes per a Menorca, com "els parcs fotovoltaics o les iniciatives turístiques. Són especialistes a donar titulars, tot i que després sempre troben inconvenients". La baixada d'impostos, la simplificació dels tràmits burocràtics a l'Administració i el pagament de les ajudes al sector agrari han estat altres compromisos de Biel Company.

stats