Política 14/07/2020

Bel Oliver deixa la Secretaria d'Estat de Turisme i se'n va a l'Organització Mundial del Turisme

La socialista era l'únic alt càrrec de les Balears en el govern de Pedro Sánchez

Ara Balears
2 min
Bel Oliver deixa la secretaria d’Estat de Turisme i ocuparà noves responsabilitats a l’OMT

PalmaLa socialista Bel Oliver ha deixat aquest dimarts la Secretaria d'Estat de Turisme del govern espanyol per passar a ocupar un càrrec de responsabilitat a l'Organització Mundial del Turisme (OMT), segons ha fet públic el PSIB mitjançant un comunicat sense especificar quina serà la seva nova ocupació. Les Balears perden així l'únic alt càrrec de les Illes que hi havia en el govern de Pedro Sánchez.

El nom de la persona que queda al capdavant de la Secretaria d'Estat de Turisme és Fernando Valdés, que ha exercit les funcions de sotssecretari d'Indústria, Comerç i Turisme des de juny de 2018.

Oliver arriba a aquesta nova ocupació després d'una dilatada trajectòria en l'àmbit turístic. Com a secretària d'Estat de Turisme, ha dedicat els dos darrers anys a "reprendre les inversions i les polítiques de suport al sector després de set anys d'oblit per part dels governs del PP", diu el comunicat, que també destaca que els darrers mesos ha pilotat "la reconstrucció del turisme" després de la pitjor part de la pandèmia. "El seu paper ha estat fonamental per posar en marxa el pla pilot del turisme segur a les Balears, i ha aconseguit posicionar les Illes com a principal destinació turística segura de la Mediterrània", afegeix.

Els socialistes illencs han destacat que Oliver passi a "ocupar un càrrec de gran rellevància internacional en un moment d'importància cabdal per a la nostra Comunitat Autònoma, amb la necessitat de reactivar la nostra principal indústria afectada per la pandèmia de la covid-19 i quan ens presentam al món com una de les principals destinacions turístiques segures".

Segons el comunicat del PSIB, Oliver s'ha compromès a "continuar el diàleg impulsat els darrers anys amb el sector, a treballar per recuperar la força del turisme d'abans de la pandèmia i a garantir que els beneficis d'aquesta indústria també suposin una millora per a les condicions laborals dels treballadors".

Oliver va agafar les regnes de la Secretaria d'Estat de Turisme el juny del 2018, després de ser portaveu adjunta del grup parlamentari socialista i presidenta de la Comissió de Turisme del Parlament balear des del 2015 fins al 2018. Durant la legislatura 2007-2011, va ser consellera d'Economia i Turisme, càrrec des del qual va posar en marxa la Fundació Mallorca Turisme. Llicenciada en Biologia per la UIB, també va ocupar el càrrec de secretària general tècnica de la Conselleria de Turisme del Govern des del 1999 fins al 2003.

L'OMT és un ens internacional dependent de les Nacions Unides, l'objectiu del qual és promoure el turisme des dels Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030.

stats