Política 20/11/2018

Armengol defensa que el transport públic ha millorat "moltíssim" tot i les avaries al tren

Es preveu que hi pot continuar havent incidències fins que no es completi l'electrificació del tram entre l'Enllaç i Manacor

Jaume Ribas
1 min
La presidenta, Francina Armengol, durant el ple d'aquest dimarts al Parlament.

PalmaFrancina Armengol està convençuda que el transport públic "ha millorat moltíssim" durant aquesta legislatura. La presidenta del Govern ha reconegut i lamentat les avaries que han patit els trens dels Serveis Ferroviaris de Mallorca les darreres setmanes.

La presidenta ha respost aquest dimarts a una pregunta del president d'El Pi, Jaume Font, que li ha retret les avaries "constants" que s'han produït a la línia de tren de sa Pobla d'ençà que es va electrificar el tram que faltava, entre l'Enllaç i el final de línia.

Font ha incidit que per resoldre la saturació dels accessos a Ciutat fa falta solucionar aquestes avaries i també posar en marxa noves freqüències i horaris als trens dels SFM.

Armengol, que ha lamentat les incidències, ha defensat que es podien revisar les avaries "una per una" o es podia optar per veure que el transport públic en conjunt "ha millorat moltíssim". La presidenta també ha fet saber que les avaries podrien continuar fins que no acabin les obres del tram fins a Manacor perquè la xarxa elèctrica suporta més càrrega de la que seria òptima.

Així mateix, la presidenta ha defensat que "hi ha hagut inversions com mai n'hi havia hagut", fet que permetrà completar l'electrificació també fins a Manacor per inaugurar-la "aviat". Per últim, Armengol ha reivindicat que el nombre de passatgers ha augmentat de 6,9 milions a 8,9 entre el 2015 i el 2018.

stats