Política 06/01/2020

Armengol titlla d'"injustificables" les pressions a diputats per a la investidura de Sánchez

La presidenta balear s'ha mostat molt confiada davant la votació d'aquest dimarts: "Jo aniré a Madrid a celebrar la presidència"

Ara Balears
2 min
La presidenta del Govern balear, Francina Armengol, en una imatge d'arxiu

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assegurat que considera injustificables les pressions als diputats en relació amb el seu sentit del vot en el debat d'investidura que tindrà lloc aquest dimarts al Congrés, després de l'ajustada votació de dissabte.

En declaracions després d'assistir a la celebració de la Pasqua militar al palau de l'Almudaina, Armengol ha remarcat que és "molt necessari que hi hagi un govern a Espanya al més aviat possible", i que aquest "el presideixi el socialista Pedro Sánchez". "Demà comença una nova etapa, per primera vegada amb un govern de coalició a escala espanyola, amb un projecte polític que desenvolupa moltes qüestions necessàries per a Balears i que van d'acord amb el que estam fent aquí des de fa ja més de quatre anys i mig", ha assegurat.

Sobre les pressions a les xarxes socials i per mitjà de correus electrònics i pintades a diversos diputats amb vista a la segona votació de la investidura, que es farà demà, Armengol ha assegurat que "en democràcia això no és justificable". Ha qualifica de "molt fort" que hi hagi pressions sobre el que ha de fer "una persona que representa els seus electors, la gent que l'ha votada per un projecte i un programa polític".

La presidenta balear ha defensat que "tots els diputats són lliures de poder representar el que senten i el que han explicat, en coherència amb els seus electors". Armengol ha insistit que en les eleccions generals del passat 10 de novembre "va haver-hi clarament una posició de la ciutadania espanyola de defensar un govern progressista per a Espanya".

Armengol ha dit que no està nerviosa "en absolut" en relació amb la votació, després que aquest diumenge Sánchez no aconseguís ser investit per majoria absoluta, ja que va rebre 166 vots a favor –faltava la diputada d'En Comú Podem Aina Vidal, absent per malaltia–, 165 en contra i 18 abstencions. Si es repeteix la mateixa votació, seria investit per majoria simple. "Jo demà aniré a celebrar la presidència de Pedro Sánchez", ha sentenciat.

stats