Política 31/07/2019

Armengol destaca en la seva primera trobada amb l'executiu de Menorca el Pla d'habitatge

La presidenta del Govern balear es compromet a donar suport a la Llei de la Reserva de la Biosfera

Iván Martín
2 min
Armengol i Mora han establert les bases d'actuació entre administracions pels pròxims quatre anys.

MaóLa presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha prioritzat les polítiques en matèria d’habitatge en la primera reunió mantinguda amb el nou equip del Consell de Menorca. Es tracta de la primera visita de la cap de l’executiu autonòmic d’ençà de la configuració del nou Consell. L’objectiu de la trobada és establir un full de ruta per als pròxims quatre anys. Tots els membres de la institució menorquina, liderada per Susana Mora, han compartit amb Armengol les seves inquietuds.

Per a la presidenta del Govern “és molt important el fons de les polítiques i el com. La nostra aposta continuarà sent el diàleg i la lleialtat institucional”. En aquest sentit, Francina Armengol ha deixat clar els reptes de futur: “Apostarem pel turisme com a motor econòmic, així com pel Pla d’indústria, que aportarà 36 milions d’euros a Menorca, i pel retorn i la consolidació dels drets de la ciutadania i la millora dels serveis públics”. D’altra banda, Armengol ha demanat ajuda als ajuntaments de l’illa perquè posin a disposició sòl per fer promocions d’habitatges públics. Finalment, destaca les inversions en diferents àmbits que es duran a terme a Menorca i ha donat suport a la tramitació de la Llei de la Reserva de la Biosfera i la candidatura de Menorca Talaiòtica.

En canvi, la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora ha manifestat la rellevància de l’aigua per a aquest mandat: “És necessari que es millorin el cicle de l’aigua i les infraestructures per incrementar la qualitat de l’aigua”. Mora valora “positivament” la reunió amb Armengol i considera que “dona continuïtat a la feina de cooperació entre administracions que es va iniciar durant la legislatura anteriro, que és l’únic camí possible per poder dur a terme projectes imprescindibles per al benestar de la societat menorquina”.

stats