Política 04/03/2019

Armengol visita les obres de la primera fase del Verge del Toro de Maó

La presidenta del Govern també ha signat el conveni amb l'Ajuntament de Maó per a la nova seu del Conservatori de Música i Dansa a la Sala Augusta

Iván Martín
1 min
Responsables polítics i tècnics han escenificat la visita dels treballs a l'entrada de l'antic hospital de Maó.

MaóLa presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha visitat les obres de consolidació i reforma de l'antic hospital Verge del Toro de Maó, una primera fase de nou mesos d'execució que suposa per a l'Executiu autonòmic una inversió de 2,7 milions d'euros. Armengol ha destacat la importància del projecte, "un dels més rellevants de la legislatura". A més, ha emfasitzat "la recuperació d'un espai en desús per posar-lo al servei dels ciutadans".

L'actual Govern balear va frenar el procés de reversió de la cessió de l'ús de l'edifici a la Tresoreria de la Seguretat Social que havia iniciat l'anterior govern del Partit Popular. L'antic hospital estava en desús des del 2007. D'altra banda, Francina Armengol ha aprofitat per signar el conveni que regula la participació del seu executiu i de l'Ajuntament de Maó en el projecte de nova seu del Conservatori de Música i Dansa de Menorca a la Sala Augusta, al qual el Govern es compromet a destinar 4,9 milions d'euros dels 7,9 milions totals que té de cost la iniciativa.

Armengol ha destacat que el conveni garanteix la viabilitat d'un projecte "clau per a Maó i Menorca". La presidenta ha remarcat que l'espai serà un "referent en els àmbits educatiu i cultural, i un equipament multiusos que ampliarà l'oferta formativa i de lleure". L'IBISEC licitarà les dues fases d'execució per separat: una primera entre el Govern i l'Ajuntament de Maó per 6,4 milions d'euros i una segona entre el Govern i el Consell de Menorca d'1,5 milions d'euros. Les instal·lacions seran de caràcter municipal però d'ús compartit.

stats