Política 24/05/2019

Ara Maó proposa construir una segona desnitrificadora amb el superàvit del 2018

També destinarà doblers a la construcció d’una nova font pública d’aigua potable a Sant Climent

Iván Martín
1 min
Conxa Juanola té com a una de les seves prioritats solucionar el problema de l'aigua contaminada a Maó.

MaóLa formació que lidera l’actual batlessa de Maó, Conxa Juanola, centrarà tots els esforços durant la pròxima legislatura a executar actuacions encaminades a solucionar la problemàtica de l’aigua. L’aposta d’Ara Maó és la construcció d’una segona planta desnitrificadora a la ciutat. L’agrupació d’electors s’ha compromès a impulsar polítiques d’aigua que necessitaran una gran feina de planificació a curt, mitjà i llarg termini.

La proposta de Conxa Juanola és destinar els 1,4 milions d’euros de les inversions financerament sostenibles, procedents de l’aplicació del superàvit resultant de la liquidació del pressupost del 2018, a projectes relacionats amb la millora de la qualitat del servei d’aigua. Aquesta segona desnitrificadora servirà per cobrir la demanda durant l’estiu i s’instal·larà al dipòsit del polígon industrial. A més, una altra part del superàvit es destinarà a la construcció d’una nova font pública d’aigua potable a Sant Climent, que farà arribar aigua de qualitat als veïns del nucli poblacional.

La candidata a la batlia de Maó per Ara Maó i candidata a la reelecció, Conxa Juanola, destaca que “la nova instal·lació permetrà garantir un subministrament d’aigua en bones condicions durant la temporada estival”. Per la seva banda, el regidor de Recursos i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Maó, Rafa Muñoz, detalla que la segona desnitrificadora “tindrà la mateixa capacitat que la de Malbúger, de manera que ambdues podran funcionar paral·lelament durant l’estiu i es modularan amb vista a l’hivern”. Finalment, Ara Maó té previst iniciar la tramitació de quatre pous d’abastiment ordinari per traslladar captacions actuals que presenten problemes, així com dos d’emergència.

stats