Política 19/04/2019

Álvarez de Toledo presenta Espanya com una "democràcia estúpida" per permetre rodes de premsa als presos

La candidata popular aposta per reforçar la presència de l'Estat a Catalunya

Mireia Esteve
3 min
Cayetana Álvarez de Toledo titlla de "populisme sexual" el feminisme que defensa l’esquerra

BarcelonaLa candidata del PP a Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, ha qualificat "d’escàndol" les rodes de premsa que la JEC ha permès als presos independentistes. "Una cosa és no ser una democràcia militant i l’altra que siguem una democràcia estúpida", ha afirmat en una roda de premsa a l’agència Efe. La candidata popular creu que no és just que els presos independentistes puguin oferir rodes de premsa, quan no està permès per la resta de presos. "Per què s'accepten rodes de premsa per als senyors Sànchez i Junqueras i no per a qualsevol pres per corrupció, violació o el que sigui?", s'ha preguntat i s'ha mostrat contrària a què qualsevol persona empresonada pugui oferir una roda de premsa. Per tot plegat, Álvarez de Toledo ha reiterat que és partidària de canviar la legislació perquè persones que estiguin "processades" per un "cop a la democràcia" no puguin presentar-se com a candidats a unes eleccions.

La candidata popular ho ha dit el mateix dia que Oriol Junqueras ha ofert una roda de premsa organitzada per l'ACN, en què ha afirmat que no permetran cap govern "d'extrema dreta" a l'Estat. Al ser preguntada per aquesta qüestió, Álvarez de Toledo ha contestat: "No sé a què es refereix". Per la número u de la llista dels populars a Barcelona, les paraules de Junqueras només demostren que Pedro Sánchez és el candidat "dels colpistes". "Junqueras parla com una beatífica figura, però aquests senyors han promogut un cop d'Estat més greu que el 23-F", ha afegit.

A més, la candidata popular ha insistit que a partir del 28-A, si el PP arriba a la Moncloa, el seu objectiu serà que l’Estat tingui més presència a Catalunya. És partidària d’aplicar l’article 155 -tot i que no n'ha precisat la durada-, però assegura que l’estat espanyol "té altres vies" per aconseguir-ho. En aquest sentit, ha parlat, per exemple, d'harmonitzar els manuals d'educació a tot l'Estat, i també d'intervenir els mitjans de comunicació públics. A la candidata popular no li sembla raonable que el director de TV3, Vicent Sanchis, continuï en el càrrec perquè està processat. "L'Estat és aquí, s'ha de fer aflorar des d'aquí", ha afirmat. A més, també ha reivindicat el castellà com "la llengua comuna" de tot l'Estat i ha criticat que l'independentisme l'hagi convertit, ha dit, en una llengua "d'exclusió i identitària".

Álvarez de Toledo no creu necessari que s'hagi d'oferir un projecte per al 47% dels catalans que són independentistes. "Portem 40 anys oferint-los coses. Ara s'ha de preguntar què oferirem als demòcrates de Catalunya", ha explicat. De fet, l'objectiu de la número u de la llista del PP per Barcelona és que sigui "rendible" ser constitucionalista a Catalunya, ja que assegura que fins ara no ho ha estat: "Fins ara només ho era ser nacionalista". Un moviment que, per la candidata conservadora, és "extremista, reaccionari i tribalista".

Tot i que s’ha presentat com una persona que no és "nacionalista espanyola", la candidata popular ha admès que després del 28-A caldrà pactar amb Vox, a qui sí que considera un partit "nacionalista espanyol". De tota manera, Álvarez de Toledo ha demanat concentrar el vot al voltant del PP per evitar qualsevol pacte -tot i que ha admès que veu difícil una majoria absoluta popular-. I no només ha fet una crida als votants de centre-dreta, sinó que també ha apel·lat a "una esquerra compromesa amb la Constitució" que no estigui d'acord amb les tesis de Pedro Sánchez i que se sentin "abandonats" pel socialisme.

stats