Política 29/10/2018

Alberto Jarabo treu pit pels pressupostos del Govern

El portaveu parlamentari de Podem també lamenta que el dèficit s'hagi de reduir al 0,1% el proper exercici

Maria Llull
1 min
El portaveu parlamentari de Podem, Alberto Jarabo.

PalmaEl portaveu parlamentari de Podem, Alberto Jarabo, ha destacat aquest dilluns el fet que els pressupostos que s'aprovaran en aquesta jornada al Consell de Govern destinin 1.000 milions d'euros a educació. "Vàrem arribar a un acord la setmana passada després d'unes negociacions intenses i discretes. Encara que Jarabo hauria volgut un dèficit del 0,3%, aquest es reduirà al 0,1% "després que el Govern hagi contactat amb la resta de les autonomies, que faran el mateix". Jarabo ha afirmat que s'hauran "de generar ingressos per mitjà d'altres fórmules".

Segons Jarabo, els eixos del pressupost per a l'any que ve són "habitatge, renda social, educació, transició energètica i recuperació de serveis públics". El secretari general de Podem també ha parlat dels 6 milions d'euros que es destinaran a millorar la implantació de l'educació de 0 a 3 anys.

El líder de Podem també ha afirmat que "el Govern destinarà els ingressos del cànon d'aigües a polítiques hídriques".

El cas Alpha Pam

Alberto Jarabo ha celebrat "la reobertura del judici per la mort de l'immigrant Alpha Pam, segons va avançar el diari Última Hora. "L'apartheid sanitari del govern central, amb Ana Mato com a ministra, va provocar morts", ha dit, abans de manifestar la seva preocupació perquè "no es jutgi els responsables polítics". "Bauzá és senador, Sansaloni és batle de Petra, i el que llavors era gerent de l'hospital d'Inca, Fernando Navarro, és diputat al Congrés", ha comentat. "Esper que, com a mínim, la família quedi satisfeta amb els aclariments".

stats