Política 23/08/2018

L'Ajuntament de Ciutadella treu a concurs les obres per finalitzar el Teatre del Born

Les obres surten a concurs amb un preu base de licitació de 999.943,34 euros mitjançant un procediment obert que es regirà únicament pel criteri econòmic

Iván Martín
1 min
El Teatre des Born és un dels equipaments més estimats per la societat ciutadellenca i la seva posada a punt és vital.

CiutadellaLa Junta de Govern de l’Ajuntament de Ciutadella ha aprovat el plec de condicions i la convocatòria del procés de contractació del projecte d'adaptació arquitectònica, d'instal·lacions i equipament del Teatre del Born, redactat per l’arquitecte Domingo Enrich Mascaró. Es tracta de la darrera passa administrativa per poder executar unes obres que permetran, definitivament, la reobertura de l’emblemàtic coliseu municipal després de més d’una dècada tancat per reforma.

Les obres surten a concurs amb un preu base de licitació de 999.943,34 euros mitjançant un procediment obert que es regirà únicament pel criteri econòmic, de manera que l’Ajuntament signarà el contracte amb l’empresa que presenti l’oferta més avantatjosa. L’adjudicatari disposarà d’un termini de vuit mesos per executar les obres, sense possibilitat de cap pròrroga, excepte quan el retard no sigui imputable al contractista i estigui degudament justificat.

La batlessa Joana Gomila recorda que, "per tirar endavant aquest projecte, Ciutadella rep la col·laboració de diferents administracions". Per una banda, la Conselleria de Cultura del Govern hi aporta una subvenció directa de 400.000 euros, mentre que el Consell Insular va signar un conveni amb l’Ajuntament per col·laborar amb l’equipament de l’escenari del teatre amb una aportació de 200.000 euros i té pendent de formalitzar un segon ajut ja compromès de 40.000 euros per a aquest mateix projecte. La corporació municipal es fa càrrec dels prop de 400.000 euros restants del pressupost després que el Govern del PP no va incloure en els pressupostos generals de l’Estat la partida de 150.000 euros per al Teatre del Born que havia estat aprovada al Senat.

stats