Política 13/02/2020

L'Ajuntament de Ciutadella va atorgar durant el 2019 un total de 847 llicències d'obra

D'altra banda, invertiran 141.000 euros en la millora del camí d'accés al Pilar

Ivan Martin
1 min
El departament d'Urbanisme ha accelerat la tramitació dels pertinents permisos per a realitzar obres.

CiutadellaL'Ajuntament de Ciutadella va atorgar l'any passat un total de 847 llicències d'obra amb un valor de 35,5 milions d'euros. D'aquestes, 243 varen ser concessions de llicències d'obra amb projecte tècnic, i 604 en obres menors, és a dir sense la necessitat de comunicació prèvia i presentant un pla tècnic. Segons el Departament d'Urbanisme de la institució, els 35,5 milions d'euros representen una de les millors xifres dels darrers anys.

De fet, l'Ajuntament de Ciutadella va atorgar llicències d'obra per valor de més de 122 milions d'euros durant els anys 2016-2019, el que significa un increment d'un 130% respecte de les dades de la legislatura anterior (2012-2015). L'increment en el valor dels projectes aprovats s'explica per l'augment de les llicències d'obra amb projecte tècnic concedides durant aquest període de temps, que s'eleva a 1.087, 140 més que en la legislatura anterior.

Inversions en camins rurals

D'altra banda, l'Ajuntament de Ciutadella invertirà 141.000 euros en la millora del camí d'accés al Pilar. Es tracta d'una platja verge situada entre Ferreries i Ciutadella, caracteritzada per la seva riquesa natural. La despesa que suposa l'actuació serà assumida íntegrament pel consistori, i permetrà millorar el paviment d'un tram de tres quilòmetres, des de la carretera general fins al camí d'accés a la finca d'Alforí de Dalt, que no s'havia asfaltat des de feia 30 anys.

Atès que es trobar en una Àrea Natural d'Especial Interès, el projecte té un informe favorable de la Conselleria de Medi Ambient del Govern balear. És la sisena intervenció que durà a terme l'Ajuntament de Ciutadella a la xarxa de camins rurals, després de les actuacions de millora al camí de Son Saura, Cala en Turqueta, la Vall, l'Hort de les Taronges i la Trinitat.

stats