Política 15/05/2018

L'Ajuntament de Ciutadella i el Grup Juaneda no renovaran el contracte de lloguer de mutu acord

El Grup Juaneda traslladarà la seva activitat a una edificació de nova construcció i el Patronat recuperarà les actuals dependències per ampliar-hi el geriàtric

Iván Martín
2 min
Les instal·lacions de Juaneda s'han quedat petites per l'activitat sanitaria i el Patronat millorarà serveis.

CiutadellaL'Ajuntament de Ciutadella i la direcció del Grup Juaneda han arribat a un acord beneficiós per ambdues parts. Un dels emblemes del grup sanitari privat, la Clínica Menorca, finalitzarà els serveis que presta en l'actualitat l'any 2021 i es traslladarà al camí de la Caleta. Mentrestant, el Patronat recuperarà els espais amb la finalitat de projectar-hi una ampliació del geriàtric. Cal recordar que el contracte entre el consistori i l'empresa privada es va signar en 1991 per a un termini de 30 anys.

La batlessa de Ciutadella, Joana Gomila, s'ha mostrat satisfeta perquè "és una solució molt bona per a totes les parts. Per una banda, el Patronat recuperarà els espais per ampliar el geriàtric o altres serveis sociosanitaris i, per l'altra, el Grup Juaneda continuà oferint els serveis sanitaris al nostre municipi". Gomila ha destacat l'entesa i "la bona sintonia" amb l'empresa privada i recorda que "les instal·lacions havien quedat petites per a Juaneda i necessitaven més espais".

En referència a la demanda que avui mateix ha realitzat el Partit Popular de Ciutadella, en la qual exigeix a l'equip de govern que agilitzi els tràmits burocràtics per facilitar la construcció del nou equipament del Grup Juaneda, la batlessa té clar que "el PP cerca l'oportunisme. No té cap sentit aquesta demanda. Els tràmits seguiran el seu curs com a qualsevol ciutadà". L'empresa de l'àmbit sanitari privat té tres anys de marge per presentar el projecte, demanar la llicència i construir, fet que per a Joana Gomila és "suficient". A més, la màxima responsable de la corporació ciutadellenca emfatitza que els terrenys adquirits pel Grup Juaneda "ja tenien la catalogació per a aquest ús al Pla General". La construcció s'efectuarà damunt 5.000 metres quadrats i l'edifici constarà de planta baixa i una planta".

Els plans de l'equip de govern de l'Ajuntament a les dependències que quedaran buides també són molt ambiciosos. El Patronat estudiarà "l'ampliació d'habitacions individuals i sales perquè s'hi puguin reunir els residents amb els familiars. De fet, són demandes de l'Associació de Familiars de Residents", assenyala la batlessa. El consens amb el Grup Juaneda, diu Joana Gomila, "ens permet a diferència del que hauria fet el PP, mantenir els dos serveis: públic i privat. Tenim un cas recent com la resolució de can Saura". Per cert, Gomila també fa una crida al Consell i al Govern balear, ja que "haurem de demanar col·laboració per executar les obres del projecte que aportarà a Ciutadella millores sociosanitàries. Estem segurs que els agradarà i que trobarem la manera de gestionar conjuntament pel que fa a la dependència".

stats