Política 16/04/2020

L'Ajuntament de Ciutadella i el caixer senyor analitzaran el futur de les festes de Sant Joan

La reunió virtual servirà per posar damunt la taula tots els escenaris

Ivan Martin
1 min
Les festes de Sant Joan podrien ser les primeres a cancel·lar-se a l'illa a causa del coronavirus.

CiutadellaLa celebració de les festes de Sant Joan viuran aquest divendres un dia clau, amb la reunió telemàtica prevista a partir de les 12 h. La batlessa de Ciutadella, Joana Gomila, una regidora de l'equip de govern i un portaveu de l'oposició, de Ciutadans, mantindran un intercanvi d'opinions amb el caixer senyor de les festes, Borja Saura. Damunt la taula hi ha la possibilitat de cancel·lar el Sant Joan 2020, una decisió que guanya terreny a mesura que avança l'estat d'alarma decretat pell govern espanyol.

Segons ha pogut saber l'ARA Balears de fonts pròximes a la institució, la reunió d'aquest divendres servirà per exposar la informació relativa a la pandèmia, però també els possibles escenaris. En qualsevol cas, a hores d'ara no s'ha pres una determinació i la previsió és no anunciar la cancel·lació dels actes, que cada 23 i 24 de juny converteixen Ciutadella en l'epicentre de la festa. Ara bé, les fonts consultades admeten "en un alt percentatge" que les festes de Sant Joan no se celebraran.

A més, independentment de la decisió que prengui Ciutadella, caldrà estar atents al posicionament del govern espanyol respecte de futures aglomeracions de persones que, molt previsiblement, impossibilitaran l'organització de festes patronals durant els pròxims mesos.

stats