Política 13/01/2019

La llei agrària, la de capitalitat d'Eivissa i la de microcooperatives a debat al Parlament

El Parlament debatrà tres lleis en el seu primer ple de 2019, que es durà a terme aquest dimarts

Ara Balears
1 min
La llei Agrària, la de Capitalitat d'Eivissa i la de micro cooperatives a debat al Parlament

PalmaEl Parlament celebrarà dimarts vinent el primer ple de 2019, que formalment són cinc sessions extraordinàries en les quals, entre d'altres debats, s'abordarà l'aprovació de la llei agrària, la de capitalitat d'Eivissa i la de microcooperatives.

La reforma de l'actual normativa en matèria d'agricultura serà, previsiblement, la que concitarà la divisió més gran entre els grups polítics, que ja han expressat les seves diferències respecte dels usos permesos o vedats en les explotacions agràries i en el sòl rústic.

El Parlament va aprovar el 18 de desembre dur a terme plens extraordinaris el mes de gener per poder abordar tretze noves lleis i la modificació del reglament de la cambra abans que conclogui la legislatura.

Dimarts se sotmetrà a votació també la validació del decret llei sobre projectes industrials estratègics que va aprovar el Govern en el seu últim consell de desembre i la delegació de competències al Consell de Mallorca perquè es faci càrrec de la gestió del Museu de Mallorca, que fins ara correspon a l'administració autonòmica.

Els grups polítics varen acordar que en aquest període extraordinari de sessions en la cambra legislativa hi hagi també preguntes de control al Govern.

En concret, a l'ordre del dia del pròxim ple hi ha quinze preguntes, de les quals quatre es dirigeixen a la presidenta del Govern, Francina Armengol, que haurà d'explicar com farà efectiva l'esmena que destina a habitatge social 2,75 milions d'euros pressupostats inicialment per a l'Agència d'Estratègia Turística; quina és la seva postura sobre la pròrroga estatal d'un projecte de prospeccions petrolieres; què pensa de la vaga convocada pels treballadors dels informatius d'IB3, i si creu que el Govern central defensa els interessos de les Balears.

stats