Part Forana 28/02/2022

La xarxa elèctrica d'Alcúdia millora amb una inversió de 231.000 euros

Endesa ha instal·lat un sistema de telecontrol que suposa minvar el temps d'intervenció per part dels tècnics

ARA Balears
1 min
Un dels drones que Endesa utilitza per obtenir informació de les línies elèctriques. / ENDESA

Endesa ha invertit més de 231.000 euros a millorar l'operativitat de la xarxa del municipi d'Alcúdia amb la instal·lació de 12 nous dispositius que permeten maniobrar per control remot les línies de mitjana tensió. D'aquesta manera, no serà necessari que el personal tècnic es traslladi a aquestes zones mentre no sigui imprescindible, segons ha informat la companyia a una nota de premsa.

A més, l'empresa assegura que amb aquests nous interruptors augmentaran la capacitat de maniobra de la xarxa i, per tant, la qualitat del servei dels clients del municipi.

Per altra banda, també es redueix el temps d'intervenció de la xarxa i, per tant, es millora el temps de reposició del subministrament elèctric quan hi ha incidents. Així, en cas que hi hagi avaries, se solucionen en un termini de temps més curt, de prop de cinc minuts.

Aquestes mesures formen part del pla d'inversió de l'empresa, que té com a objectiu reforçar el servei, millorar la qualitat del subministrament i preparar les infraestructures per a l'adaptació de les energies renovables en la xarxa de distribució.

stats