Part Forana 10/01/2020

Veïns de les urbanitzacions de Llucmajor exigeixen a Endesa garanties en el subministrament

Hi ha molt de malestar pels continus talls d'electricitat, que augmenten a l'estiu

Ara Balears
1 min
Tot un ventall de queixes contra Endesa, que els veïns van formalitzant.

LlucmajorL’Ajuntament de Llucmajor ha remès, en nom de desenes de veïns afectats, una carta a Endesa per exigir una solució urgent que posi fi als continus talls d’electricitat que pateixen els residents a la zona de les urbanitzacions.

Des de fa anys, les famílies que resideixen a les urbanitzacions pateixen talls continus al subministrament elèctric. L’Ajuntament ha rebut més de 60 instàncies d'afectats, que exigeixen una solució immediata.

Més demanda, a l'estiu

El tercer tinent de batle de Medi Ambient, Guillermo Roig, ha explicat que el problema és que la població ha augmentat considerablement, sobretot a l’estiu, quan la població flotant es multiplica, i, per tant, hi ha més demanda energètica. "Les urbanitzacions (Badia Gran, Badia Blava i Cala Blava, entre altres) són dels anys 50 i 70 i, per tant, tenen xarxes elèctriques amb aquesta antiguitat, en les quals Endesa tal vegada no ha invertit prou ni les ha mantingut per adaptar-les a l'augment de la demanda", comenta.

Per la seva banda, el segon tinent de batle d’Atenció a la Ciutadania a les urbanitzacions, Alexandro Gaffar, ha assegurat que "des de fa anys els petits talls d’electricitat durant l’estiu i també a l’hivern han generat molt de malestar entre els veïns".

El batle, Éric Jareño, ha remès una carta a Endesa, acompanyada de tots els expedients dels veïns per demanar a l’empresa energètica una resposta que es pugui traslladar als residents afectats.

Queixes a la companyia

L’Ajuntament ha fet una campanya informativa per animar els afectats a registrar les seves queixes de manera oficial. A hores d’ara s'han rebut més de 60 expedients, que es remetran a l’empresa subministradora d’energia perquè prengui les mesures corresponents i solucioni el problema al més aviat possible.

stats