Medi ambient
Part Forana 06/02/2023

Els veïns contra el cable elèctric d'Alcúdia cerquen el consens de tots els partits

Tenen el suport d'El Pi, el PP, Vox, Cs i Podem i estan a l'espera de reunir-se amb MÉS i el PSOE

1 min
Pedro Carbonell, un dels membres de la plataforma veïnal en la seva intervenció al plenari d'aquest dimecres.

PalmaLa campanya per aturar l'entrada d'un segon cable elèctric per Alcúdia continua. La plataforma de Veïnats Afectats pel Cable (VAAC) s'ha reunit en els darrers deu dies amb sis dels vuit grups parlamentaris per arribar a un consens polític i fer un front comú. "Tenim el suport d'El Pi, el PP, Vox, Ciutadans i els de Podem ens han dit que entenen les nostres reclamacions", ha explicat el portaveu de la VAAC, Sebastià Pujol.

L'objectiu és aconseguir que es descarti el projecte completament, o, en cas contrari, que es planifiqui l'entrada del cable per la badia d'Alcúdia i no per la de Pollença com està previst en el Pla Estatal de la Xarxa de Transport d'Energia Elèctrica. "La planificació no contempla l'alternativa 0, que és reduir el consum elèctric de l'arxipèlag per no necessitar aquesta connexió amb la Península", explica el portaveu.

Des de la Plataforma han avançat que aquest dimarts es reuniran amb el PSOE, mentre que amb els de MÉS estan a l'espera que els responguin: "Volem que tots els partits estiguin d'acord i presentin una proposició no de llei al Parlament, però primer tots d'acord amb el document".

També aquest dimarts es debatrà el tema arran d'una pregunta d'El Pi. El diputat Josep Melià demanarà al Govern si "defensarà i farà totes les gestions necessàries" perquè el segon cable elèctric submarí amb la Península entri per la badia d'Alcúdia.

stats