Laboral
Part Forana 08/03/2023

Els treballadors de la recollida de fems de Manacor cobraran l'IPC i ajornen la vaga un mes

L'Ajuntament es compromet a aprovar el nou contracte del servei a l'abril, perquè l'empresa concessionària es faci càrrec de l'augment salarial previst en el conveni

2 min
Els treballadors s'han reunit aquest dimecres amb el batle de Manacor, Miquel Oliver, al TAMIB.

PalmaEls treballadors del servei de neteja i recollida de residus de Manacor han decidit aquest dimecres ajornar fins al mes d'abril la vaga que havien convocat per a aquesta setmana. Treballadors i empresa han signat un acord al Tribunal d'Arbitratge i Mediació mitjançant el qual Lumsa es compromet a pagar-los l'augment salarial del 5,7% corresponent a l'increment de l'IPC. Els treballadors cobraran la quantitat acordada durant sis mesos, a comptar a partir del mes de gener d'enguany.

D'altra banda, l'Ajuntament de Manacor s'ha compromès a aprovar el nou contracte del servei de recollida de fems, en un ple extraodinari dia 1 d'abril. Amb el nou contracte en vigor, l'empresa haurà d'assumir l'increment salarial previst en el conveni salarial autonòmic de l'any 2021. Els treballadors convocaren la vaga arran de l'entrada en funcionament de la pròrroga del contracte entre l'empresa concessionària i l'Ajuntament, que estableix que el contracte de quatre anys de durada es pot allargar durant un any més.

"Allò que ha previst l'Ajuntament és que no farà falta exhaurir aquest any sencer de pròrroga. Tan aviat com es tingui el contracte nou, els treballadors ja veuran com l'increment salarial repercuteix en les seves nòmines", ha manifestat aquest dimecres el batle de Manacor, Miquel Oliver, a la seu del TAMIB.

Segons el regidor de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, "a diferència del contracte actual, el proper tindrà una durada de just dos anys". L'Ajuntament de Manacor ha manifestat en diverses ocasions la voluntat de municipalitzar aquest servei, però amb la renovació del contracte aquesta possibilitat haurà d'esperar al mandat següent.

Concessionària durant tres dècades

Lumsa (Limpiezas Urbanes de Mallorca) fa més de trenta anys, segons l'Ajuntament, que és l'empresa concessionària del servei de recollida de residus, de neteja viària i de la gestió dels parcs verds. La seva plantilla a Manacor és de 110 persones i factura a l'Ajuntament 5 milions d'euros a l'any.

stats