Part Forana 03/11/2016

Unió Mollera haurà de decidir si vol o no mantenir el pacte a Pollença

El Pi li trasllada tota la responsabilitat, mentre obre "la porta a escoltar altres ofertes"

Miquel Barceló
2 min
Cifre té diligències obertes per presumpta prevaricació.

PollençaEl Pi de Pollença ha decidit en assemblea "no donar suport a l'oferta de l'actual batle", Miquel Àngel March, d'entrar a formar part de la junta de govern o fins i tot participar directament en la gestió municipal, i ha tralladat a Unió Mollera Pollencina (UMP) la responsabilitat de trencar l'actual pacte o de mantenir-lo. Curiosament, El Pi, sense esperar a veure què en diu UMP, ja ha obert la porta a escoltar altres ofertes "per part de tothom".

El Pi té un únic regidor, Martí Roca, persona molt pròxima al cap de l'oposició, Tomeu Cifre Ochogavia, de Tots per Pollença (6), qui amb el suport de Roca, més el del PP (1), necessita el vot d'UMP (1) en l'intent de recuperar la batlia, per a la qual cosa necessita nous vots.

El batle, Miquel À. March, de Junts Avançam (6), s'ha mostrat tranquil respecte del futur més immediat de l'equip de govern. "Continuam treballant en el marc d'un pacte, i sense gaire estridències, amb UMP com a soci de govern i amb el suport puntual, encara que amb posicionament crític, d'Alternativa per Pollença", que té dos regidors. "No hi ha hagut greus discrepàncies com per pensar que s'hagi de trencar l'acord de governabilitat", assegura March, en declaracions a l'ARA Balears, abans de recordar que amb UMP "no ens hem desmarcat en cap moment".

En tot cas, l'acció de govern no s'ha paralitzat, tot i l'exigència d'UMP d'ampliar el pacte. El seu regidor, Andrés Nevado, atès que Junts ha mogut peça i ha demanat la col·laboració a El Pi, amb resposta negativa, haurà de decidir si es manté dins el pacte o si l'abandona. En el pitjor escenari, Junts Avançam podria veure's abocat a governar en minoria, si UMP no accepta un canvi de batle, que a dia d'avui no sembla tenir una base suficient davant l'opinió pública, atenent la bona sintonia que hi ha hagut, tot i les dificultats de dur endavant algunes propostes quan Alternativa (des de fora del govern municipal) no els ha donat suport.

D'altra banda, Tots per Pollença ja ha temptejat la possibilitat d'aconseguir els suports suficients de PP, El Pi i UMP per tal de formar un nou govern alternatiu. El Pi, en l'àmbit municipal, podria col·lidir amb l'opinió del partit a Ciutat, que a hores d'ara no creu que hi hagi una necessitat urgent d'un canvi de govern a Pollença.

stats