Llicències de terrasses
Part Forana 24/08/2023

Unides Podem denuncia l'existència de terrasses il·legals a la plaça de la Constitució d'Alcúdia

L'Ajuntament assegura que no ha donat cap nova llicència

2 min
La formació ha reclamat que s'apliqui la normativa corresponent

PalmaUnides Podem a Alcúdia ha assenyalat que les terrasses dels locals de la plaça de la Constitució ocupen la via pública de manera il·legal, perquè no tenen cap llicència de l'Ajuntament. Així ho ha denunciat aquest dijous la formació després que el mes de juliol la regidora, Maria Ramos, sol·licitàs per escrit una còpia de les autoritzacions d'ocupació de la via pública atorgada durant aquest 2023 en aquesta mateixa plaça.

La setmana passada, Unides Podem rebé la petició per part de la Regidoria d'Hisenda, en la qual s'afirmava que no s'emetien llicències d'ocupació de la via pública, sinó liquidacions en relació amb el nombre de taules i cadires que sol·liciten els interessats a principi d'any, sempre ajustant-se al límit estipulat per l'ordenança. Constatada la sospita, la formació considera que es tracta d'una ocupació irregular de la via pública, ja que, si no s'han resolt expressament les sol·licituds d'ocupació, s'han d'entendre com a desestimades per silenci administratiu.

En aquest sentit han apuntat que el fet d'atorgar-se autoritzacions expresses implicaria la redacció d'informes tècnics i jurídics que en aplicació de la normativa vigent suposaria una ocupació més restrictiva. Amb tot, han recordat que Unides Podem presentà una moció aprovada per unanimitat en sessió plenària el mes de desembre passat que instava al compliment de la legislació vigent, "incomplida reiteradament", i a aplicar el Reial Decret sobre accessibilitat. "Aquest mandat l'havia d'aplicar l'anterior batle, Domingo Bonnín, i ara li toca a la batlessa actual, Fina Linares".

De fet, amb el nou govern municipal, en sessió plenària del 3 d'agost de 2023 es va tornar a presentar una segona moció reclamant l'execució de la moció aprovada i, en aquest cas, el PP, Vox i Unió per Alcúdia s'hi varen abstenir", han apuntat. Finalment, l'agrupació local ha assenyalat que l'Ajuntament "hauria de començar a atorgar les autoritzacions expresses d'ocupació de la via pública per a la col·locació de taules i cadires".

stats