Constitució govern municipal
Societat 18/06/2023

Unides Podem denuncia que s'hagi exclòs i escridassat la seva regidora a Alcúdia

Els fets van tenir lloc durant la constitució del nou govern municipal

ARA Balears
2 min
La constitució del govern municipal a Alcúdia

PalmaUnides Podem Alcúdia ha criticat els "crits" i "exclusió" a la seva candidata en la constitució del nou govern municipal, que integren el Partit Popular, Vox i Unió per Alcúdia (UperA).

En un comunicat, la formació ha informat que el ple de constitució de l'Ajuntament d'Alcúdia d'aquest dissabte estava ple de gent fent costat a les diferents candidatures. La candidata del PP, Fina Linares, va obtenir 12 vots: 7 del seu partit, 3 de Vox i 2 del partit local Unió per Alcúdia de Carme Garcia.

Unides Podem Alcúdia ha censurat que, no obstant això, Tomàs Adrover (MÉS), qui va presidir el ple perquè era el regidor més gran, "va negar la paraula abans de la votació a María Ramos, candidata d'Unides Podem, quan pretenia explicar", segons han assenyalat des de la formació, "els principals eixos del seu programa, exercint el seu dret a la participació política que empara l'article 23 de la Constitució".

Una vegada elegida la batlessa Fina Linares, va donar la paraula a tots els caps de llista. Tanmateix, durant la intervenció de María Ramos hi va haver "esbroncades, crits i interrupcions des del públic", quan va exposar la seva "preocupació" per aquesta coalició de PP, Vox i UperA, ha lamentat Unides Podem Alcúdia.

La candidata d'Unides Podem Alcúdia va demanar explicacions a la nova batlessa, Fina Linares, per negar-se a parlar amb la seva formació i afirmà que Podem "no mirava gaire pel poble". "Creim que les 450 iniciatives, entre les quals hi ha 83 mocions presentades la legislatura passada, la rendició de comptes, l'elaboració del programa amb la participació de la ciutadania i la campanya electoral amb taules rodones sobre temes importants diuen que sí que miram pel poble d'Alcúdia", va declarar María Ramos.

D'altra banda, María Ramos es va referir a la regidora Carme Garcia (UperA), qui va afirmar que no parlaria ni pactaria amb partits extremistes. Ramos va defensar que "Unides Podem és radical perquè va a l'arrel dels problemes". "Som radicals en la lluita per la justícia social, per la igualtat efectiva entre homes i dones i contra el canvi climàtic", va subratllar.

Unides Podem Alcúdia també ha retret al nou govern municipal que "una vegada acabat el ple els 20 regidors restants es van fer una foto a l'entrada de l'Ajuntament sense avisar María Ramos". "Aquesta exclusió fa pensar en la reedició de bloc dels 16 contra Podem viscuda en la legislatura passada", ha criticat.

stats