Fems
Part Forana 27/09/2022

UGT lamenta un nou accident a causa del mal estat dels vehicles de recollida de residus d'Andratx

Els treballadors n'han sortit il·lesos, però l'organització sindical ha criticat el funcionament dels camions de l'adjudicatària d'escombraries del municipi

ARA Balears
1 min
Imatge de com va quedar el camió que va desencadenar l'accident laboral.

PalmaUGT Serveis Públics ha expressat en un comunicat la seva frustració per un nou accident a causa del mal estat dels vehicles que utilitza la contracta de recollida i neteja viària d'Andratx. El sindicat ha explicat que dijous passat dos treballadors van sofrir un accident laboral. "En varen sortir il·lesos perquè un d'ells va botar del camió, al qual li va fallar el fre de mà, abans que el vehicle rodàs per un vessant", ha apuntat UGT.

L'organització sindical ha indicat que per sort no hi ha hagut lesions físiques, tot i que ha advertit del mal funcionament dels camions de l'adjudicatària de recollida d'escombraries d'Andratx de manera reiterada. De fet, els delegats sindicals d'UGT Serveis Públics van informar l'any 2021 dues vegades l'autoritat laboral de la situació dels vehicles, però encara no han rebut cap resposta. "A aquesta greu irregularitat cal afegir-hi que és una pràctica recurrent que els camions circulin sobrepassant la massa màxima autoritzada", ha assegurat el sindicat.

UGT Serveis Públics ha demanat que els responsables polítics assumeixin la "precària realitat de les contractes i els seus treballadors". "S'està demostrant que el conveni col·lectiu autonòmic del sector, que UGT no va signar, no soluciona els problemes de la recollida de residus i neteja viària a les Balears", ha insistit UGT Serveis Públics. També ha assenyalat que aquesta normativa laboral és un "pegat temporal que ni tan sols s'aplica en cap contracta en l'actualitat, i ja es veurà si en alguna afortunada licitació al llarg del 2023".

stats