Part Forana 14/03/2019

El batle de Santa Margalida acusa la UGT de falsejar les dades de la Policia Local

El sindicat diu que el municipi "ha passat de 39 a 17 efectius" i Monjo li respon amb un certificat de Secretaria que xifra en 31 les places ocupades

Miquel Barceló
2 min
Molts pobles pateixen la manca de policia local.

Santa MargalidaLa UGT ha denunciat que la plantilla de Policia Local de Santa Margalida viu una situació "crítica" per la reducció d'efectius que ha patit els darrers anys, que el sindicat situa en un 56%. "La plantilla ha passat de 39 a 17 membres en set anys. Això és un nombre insuficient per atendre, 24 hores, els tres nuclis de població: Santa Margalida, Can Picafort i Son Serra", expliquen des del sindicat.

El batle, Joan Monjo, ha respost a aquestes afirmacions amb un certificat de Secretaria que explicita una plantilla de "38 places". Segons aquest document, ara hi ha dos sergents, sis oficials i 23 places de policia, que sumen 31 membres, "lluny dels 17 que la UGT assegura que hi ha". Per al batle margalidà, el descens del 56% de la plantilla policial en set anys "és totalment fals".

Per al sindicat, el municipi de Santa Margalida necessita un mínim de 25 agents per donar un servei mínim de qualitat a la població dels tres nuclis urbans. A més, adverteix que "la situació s'agreujarà si no es prenen mesures que aturin el ritme accelerat de disminució d'efectius".

"Si en els darrers anys s'ha pogut mantenir el servei ha estat gràcies a l'esforç i bona voluntat dels membres de la plantilla, que es troben com els músics del 'Titanic', tocant mentre el vaixell s'enfonsa", explica el sindicat en un comunicat, en el qual assegura haver demanat la convocatòria de la mesa negociadora "sense obtenir cap resposta".

Joan Monjo diu que la situació que pateix Santa Margalida té el seu origen "en un problema generalitzat a tot Mallorca". "A escala general, hi ha més llocs per ocupar que no policies disponibles, i a Santa Margalida tenim molts agents que són interins però que se'n van a altres llocs", explica Monjo. Un dels problemes de la manca d'agents per patrullar pel carrer, segons Monjo, "deriva del seu propi reglament, que permet passar a una segona activitat a 55 anys".

stats