Polèmica
Part Forana 23/08/2023

Troben turistes nedant al Gorg Blau, tot i que està prohibit

L'embassament subministra l'aigua per al consum humà a Palma i per això Emaya no hi permet el bany

ARA Balears
1 min
Captura de pantalla del vídeo.

PalmaEl vídeo de tres turistes nedant al Gorg Blau s'ha fet viral a les xarxes, on ha esclatat la polèmica, ja que diversos usuaris han recordat que està prohibit fer-ho: "Ni un redol sense profanar". A les imatges es pot veure que, fins i tot, utilitzen un matalàs inflable per estar en remull. Mentre dos d'ells neden, l'altre es passeja per la vorera. A més, altres usuaris de les xarxes han explicat que els turistes no són els únics que hi van i que això és per "la massificació i per la temperatura de l'aigua".

Cal recordar que nedar a aquest embassament i també al de Cúber està prohibit i hi ha cartelleria que ho indica, ja que aquesta aigua és utilitzada per al consum humà. En concret, abasteix la ciutat de Palma i representa un 22% del total d'aigua que hi arriba. A dia d'avui els embassaments es troben a la meitat de la capacitat.

La normativa d'Emaya, que és l'empresa que els gestiona, al·lega que "són un lloc públic d’elevada consideració paisatgística i un important ecosistema, l’equilibri i la bona conservació del qual s'ha de mantenir". Per això, a la normativa de visites a ambdós embassaments, la primera norma és que no s'hi pot nedar, ni tampoc no hi estan permeses les activitats aquàtiques i subaquàtiques, esportives o no.

stats