Part Forana 10/05/2021

Els treballadors de neteja i jardineria de Son Servera i Sant Llorenç convoquen una vaga indefinida

Reclamen que es revisin les condicions laborals i es respecti el conveni col·lectiu

ARA Balears
1 min
Dos contenidors de fems a Mallorca

PalmaEls treballadors dels serveis públics municipals de jardineria i neteja de Son Servera i Sant Llorenç des Cardassar han convocat una vaga indefinida a partir del 24 de maig. Segons ha informat CCOO a través d'un comunicat, els treballadors denuncien que l'empresa no compleix alguns elements marcats en el conveni col·lectiu i reclamen que es revisin les condicions per tal de reprendre l'activitat laboral com més aviat millor i provocar les mínimes molèsties als ciutadans.

Segons ha denunciat el sindicat, els motius que han impulsat els treballadors a convocar la vaga indefinida són l'incompliment del sou mínim interprofessional, la reclamació dels pagaments dels salaris endarrerits i la reivindicació d'un conveni d'empresa i unes taules salarials.

En el comunicat han detallat que els incompliments del Conveni de Jardineria en matèria de jornada, categories, antiguitats, pagues extraordinàries, complements per incapacitat temporal, plus de perillositat i altres generen uns endarreriments salarials d'un any, que van de 3.200 a 10.500 euros per treballador. Pel que fa al personal de neteja d'aquests municipis, CCOO ha denunciat els incompliments del sou mínim interprofessional, ja que actualment els treballadors de neteja reben salaris inferiors al mínim legal, i que s'exclouen també els conceptes extrasalarials, de manera que generen endarreriments que ascendeixen a 1.600 euros per treballador.

Cal recordar que el mes passat ja es va viure una altra vaga del personal de neteja de dos municipis de Mallorca. El personal de neteja de sa Pobla i Alcúdia convocà també una vaga indefinida per reclamar que l'empresa concessionària aplicàs les condicions del futur conveni laboral. Finalment aconseguiren que se signàs un nou conveni laboral.

stats