Vaga transportistes
Part Forana 07/11/2022

Els transportistes convoquen una vaga indefinida i deixen de repartir en el centre de Sóller

Demanen que se'ls torni a deixar descarregar a la plaça de la Constitució

1 min
WhatsApp Image 2022 11 07 at 11.31.33 AM

SóllerEls bars i restaurants del centre de Sóller queden sense subministrament de queviures i begudes a partir d'aquest dilluns. La Federació Empresarial de Transportistes de les Illes Balears (FEBT) ha convocat una vaga indefinida en aquesta zona neuràlgica del municipi després que el batle, Carlos Simarro, hagi prohibit la descàrrega de mercaderies a la plaça de la Constitució, fet que obliga els transportistes a descarregar més lluny dels establiments.

Des de la FEBT, la gerent, Petra Mut, ha explicat que "amb el trasllat de les zones de càrrega i descàrrega a zones més allunyades del centre de la localitat, el que s'aconseguirà és que no es pugui fer en condicions el repartiment de mercaderies". El fet és que Simarro anuncià fa quinze dies que la zona de càrrega i descàrrega es traslladava a la plaça del Mercat i a la plaça d'Espanya. Aquestes dues zones estan més allunyades dels establiments que la ubicació fins on aleshores els transportistes carregaven i descarregaven les mercaderies. Aquest fet ha provocat les queixes del sector del transport que ja va anunciar la setmana passada possibles mobilitzacions a partir d'aquest dilluns.

Segons ha detallat la FEBT en un comunicat, el batle no vol tornar a ubicar la zona de càrrega i descàrrega en el centre, ja que "la presència de camions de mercaderies, que fan el repartiment pel centre, enlletgeixen la imatge turística de la plaça de la Constitució i contaminen, alhora que provoquen el trencament de les rajoles pròximes a l'Església situada en aquesta zona". No obstant això, Mut ha titllat aquesta posició "d'infantil i ridícula" i ha demanat a Simarro que "rectifiqui".

stats