Mobilitat
Part Forana 11/08/2022

Tramuntana XXI demana una reunió amb Sevillano per solucionar el "col·lapse" a la Serra

L'entitat ha denunciat la massificació que es produeix a l'Ma-10 a causa de l'acumulació de vehicles i demana "preservació"

1 min
Paisatge de la Serra de la Tramuntana.

PalmaTramuntana XXI ha demanat aquest dijous solucions als "col·lapses" a l'Ma-10 i la massificació que es produeix als municipis de la serra de Tramuntana. "La Serra no és un parc temàtic i s'ha garantir la preservació dels seus valors ambientals, patrimonials i socials", ha remarcat el vicepresident de l'entitat, Joan Mayol.

Mayol ha sol·licitat una reunió amb el conseller de Mobilitat del Consell de Mallorca, Iván Sevillano, per abordar els problemes de circulació a la zona de la serra de Tramuntana. L'entitat també ha parlat sobre els sorolls i la perillositat que suposen les conductes incíviques de vehicles a gran velocitat i de la proliferació de proves esportives. "La sostenibilitat de la Serra necessita del turisme, però si es continua pel camí de la massificació ni tan sols el turisme serà sostenible", ha afegit el vicepresident.

Des de Tramuntana XXI creuen que la prioritat és que "la carretera sigui un espai segur per al desplaçament" en comptes de ser "un espai d'oci o un espai per a vehicles turístics com són els autobusos de gran envergadura". En aquesta línia, Mayol ha dit que els busos "només tenen la finalitat de vendre el paisatge i no de la mobilitat de persones pels municipis de la Serra".

stats