Part Forana 26/10/2017

Tots per Pollença vol que la zonificació no restringeixi el lloguer vacacional

Demana crear una comissió municipal per definir criteris i defensar el sector

M. Barceló
2 min
Tots per Pollença vol que l'Ajuntament s'impliqui més en la defensa del sector del lloguer vacacional.

PollençaEl futur repartiment de places de lloguer vacacional amb un sistema de zonificació, proposat pel Consell de Mallorca en el marc de la Llei turística, ha creat una inquietud en l’empresariat local que orbita entorn del dinamisme econòmic que genera aquesta activitat a Pollença, el primer municipi del mercat insular en aquesta modalitat turística, ja que ofereix 9.000 places davant les 7.000 hoteleres. Fa dues setmanes, els agents del sector ja es varen reunir amb el grup del govern per tal de constatar la seva preocupació.

Ara el principal grup de l’oposició, Tots per Pollença, ha presentat una moció al ple de l’Ajuntament de Pollença perquè "el Consistori sol·liciti al Consell de Mallorca que, al lloguer de vacances que compleix tots els requisits que marca la llei, no posi restriccions addicionals de tipologia amb la zonificació als ciutadans que vulguin exercir l’activitat al nostre municipi". També es demana al Consell que "una part important de les places de la borsa siguin per al sector del lloguer vacacional del terme municipal, respectant la proporcionalitat i la necessitat de les places hoteleres segons l’adaptació del PGOU al POOT vigent al municipi de Pollença”.

Finalment, i en tercer lloc, es demana la creació d’una comissió específica entre l'equip de govern, l’oposició, el sector hoteler i el sector vacacional "per tal d’establir els criteris de zonificació, requisits específics i tot el que afecta el desenvolupament d’aquest tipus activitat per tal d’assolir el màxim consens".

Motor econòmic

Des de Tots per Pollença subratllen que el lloguer en habitatges turístics vacacionals, tant en unifamiliars com en plurifamiliars, és el principal motor de l’economia pollencina, "imprescindible per al desenvolupament local", segons explica el portaveu Tomeu Cifre Ochogavia, qui, a més, remarca que "aquesta oferta complementària no és substitutiva de l’oferta hotelera perquè l'usuari cerca l’autenticitat del producte local, la convivència basada en l'experiència de conviure amb la societat mallorquina, la possibilitat de viatjar en família, el contacte directe amb la natura o una major llibertat d’horaris".

Pisos turístics

A més, la situació s’ha agreujat entorn del lloguer de pisos turístics, ja que davant la indefinició normativa vigent moltes places han quedat al marge del mercat, segons comenta Tomeu Cifre. "Són places que existeixen, els pisos hi són i s'han de tenir en compte a l’hora de fer la zonificació”, ha declarat a l’ARA Balears. Cifre demana que es tingui en compte el potencial econòmic que suposa per al municipi, "ja que aporta la massa crítica de clients necessària per a tota l’oferta complementària, el petit comerç i la restauració i genera beneficis indirectes per a tota la societat pollencina".

Una altra qüestió que es destaca és el fet que aquest tipus de lloguer "ajuda també a reduir l'estacionalitat, atès que en molts casos és l'única oferta d’allotjament oberta durant els mesos d’hivern, especialment en el cas de plurifamiliars".

stats