Canvi Climàtic
Part Forana 12/01/2023

Tots els municipis de Mallorca, compromesos a reduir un 40% les emissions abans de 2030

L'illa és la regió d'Europa amb més ajuntaments adherits al Pla d'acció per a l'energia sostenible i el clima

2 min
El conseller insular de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, durant el ple d'avui.

PalmaTots els municipis de Mallorca s'han compromès a reduir un 40% les emissions de diòxid de carboni abans de 2030, tal com obliga el Pla d'acció per a l'energia sostenible i el clima (PAESC), al qual estan adherits els 53 ajuntaments. L'illa és la regió europea amb més més adhesió al PAESC, amb una inversió d'11,7 milions d'euros per part del Consell de Mallorca.

Així ho ha anunciat aquest dijous el conseller insular de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, davant el ple de la institució insular, on ha explicat que aquests doblers s'han destinat a instal·lar punts de càrrega de vehicles elèctrics, plaques solars o millores d'eficiència energètica en edificis i instal·lacions municipals. "Mai s'ha fet una aposta tan clara i ferma com ara. No hi ha cap regió que hagi aconseguit posar d'acord tots els seus municipis en el pacte impulsat per la Unió Europea per combatre l'emergència climàtica", ha emfasitzat Alzamora.

Actualment, el Consell està treballant de manera conjunta amb el Govern per implantar una aplicació informàtica que faciliti el seguiment del PAESC de tots els municipis de les Balears.

"Avui dia ja funciona en fase de prova i una vegada implantada servirà tant als municipis com als diferents coordinadors territorials per analitzar l'evolució i implantació del PAESC, així com l'assoliment dels propòsits establerts per la Comissió Europea", ha finalitzat el conseller insular.

Objectius 2030

El Pla d'acció per a l'energia sostenible i el clima (PAESC) és el document que inventaria les emissions, l'anàlisi de riscos i vulnerabilitat al canvi climàtic i el paquet de mesures a implementar en matèria energètica i en adaptació al canvi climàtic. El document inclou una sèrie d'objectius a complir abans de 2030.

Entre ells, destaquen la reducció del com a mínim 40% de les emissions de diòxid de carboni alhora que l'elaboració d'un informe públic de seguiment per mostrar l'estat d'avanç del pla d'acció on s'especifiquin els objectius aconseguits i les accions desenvolupades.

stats