Educació
Part Forana 09/01/2023

Tota la plantilla se suma a la primera jornada de vaga de les dues escoletes de Marratxí

Denuncien el retard continuat en el pagament de les nòmines i exigeixen la internalització dels serveis

1 min
Totes les treballadores han secundat la vaga en la primera jornada convocada.

PalmaLes plantilles senceres de dues escoletes municipals de Marratxí han arrancat aquest dilluns una vaga per denunciar el retard en el pagament de les nòmines. Un total de 24 treballadores no han cobrat el mes de desembre, mentre que del novembre sols se'ls ha pagat la meitat del sou. Per denunciar la situació, des d'UGT, han convocat sis dies d'aturada: dos al gener, dos al febrer i dos al març.

La primera jornada, que ha arrancat aquest dilluns, ha tingut un seguiment total per part de les treballadores. Això sí, s'han cobert els serveis mínims amb dues persones per a cadascun dels centres, als quals han assistit una desena d'escolars. Segons han informat des d'UGT, no és la primera vegada que la concessionària abona amb retard les nòmines, però sí que és el primer pic que no es paga una nòmina sencera. "Sembla que tampoc no pagaran el mes de gener i és una situació insostenible per als treballadors. No volem que els retards i els impagaments es repeteixin durant els 12 anys que queden de concessió", ha explicat el representant sindical Jaume Coll.

Els treballadors demanen a l'Ajuntament que recuperi la gestió dels serveis, que estan concedits a una empresa per a 25 anys. El contracte es va signar l'any 2010, i per això encara queden 12 anys de concessió. Entre ambdues escoletes hi ha més de 150 alumnes matriculats.

stats