Part Forana 23/06/2021

Els toros tornen a Inca

Serà la primera correguda de toros a les Illes després que el Tribunal Constitucional declaràs nuls diversos articles de la Llei de regulació d'aquests actes

ARA Balears
2 min
Anuncien que els toros tornen a Palma malgrat la llei que els volia impedir

PalmaLa plaça de toros d'Inca acollirà un festival taurí de picadors el pròxim 30 de juliol. Aquest acte serà la primera corrida de bous que es fa a les Illes Balears després que el Tribunal Constitucional declaràs nuls diversos articles de la Llei de regulació de les corregudes de toros i de protecció dels animals a les Illes.

El Tribunal Constitucional va anul·lar els articles de la Llei balear de toros que prohibien clavar llances i altres estris o matar els toros a les curses que es fan a l'Arxipèlag. D'aquesta manera es prohibiren els que s'anomenaven "toros a la balear" o "toros sense sang", que el Parlament de les Illes havia impulsat amb els vots del PSIB, MÉS i Podem i amb l'oposició de Ciutadans i el Partit Popular. La llei impulsada pel pacte d'esquerres majoritari al Parlament balear vetava la utilització de qualsevol "instrument punxant" que pugui ferir o matar el toro, però la sentència del Tribunal Constitucional anul·la la mesura aplicada pels partits polítics de l'Arxipèlag.

Segons ha informat Europa Press, el cap de cartell serà el torero Enrique Ponce i estarà acompanyat per Manuel Díaz el Cordobés, Javier Conde, Emilio de Justo, el Rafi i Marcos Linares. L'acte començarà a les 19.30 hores.

Aquest anunci arriba un mes després que MÉS per Inca reclamàs que no es fessin corrides de toros a la plaça del municipi i demanà que l'espai es destinàs a dur a terme altres esdeveniments culturals que no tinguessin relació amb la tauromàquia. Els ecosobiranistes s'oposaren que l'Ajuntament d'Inca signàs un conveni de col·laboració amb la propietat de la plaça de toros i demanà al Consistori municipal que regulàs la utilització de la plaça de toros d'Inca per a actes culturals, festius, socials i de promoció econòmica, entre d'altres.

stats