Pollença
Part Forana 21/03/2023

Tomeu Cifre insisteix que s'arxivi el cas de les urbanitzacions: "Exigírem una compensació legal"

L'exbatle de Pollença i actual regidor d'Urbanisme ha declarat aquest dimarts en els jutjats d'Inca per paralitzar presumptament la dotació de serveis del Vilar

1 min
L'exbatle i actual regidor de Pollença, Tomeu Cifre.

PalmaEl regidor d'Urbanisme de Pollença, Tomeu Cifre, ha declarat aquest dimarts en els jutjats d'Inca per la seva implicació en la causa, iniciada el 2014 quan ell era el batle, per presumptament reclamar doblers a canvi de reactivar la dotació de serveis de la urbanització del Vilar. Cifre ha reiterat la petició d'arxivar de la causa i ha assegurat que "són acusacions totalment falses i esper que es demostri acceptant l'arxivament".

Els fets es remunten al desembre de 2014, quan un particular, Leopoldo de Miguel, denuncià Cifre per suposadament demanar doblers als propietaris de la urbanització del Vilar a canvi de no paralitzar el desenvolupament de la zona, que no disposava dels serveis d'enllumenat o clavegueram. "El promotor va fer fallida i el Vilar va quedar sense acabar de recepcionar, mentre que l'obligació de fer-ho passà a ser dels propietaris", ha assegurat Cifre.

L'acusat ha confirmat que sí que s'exigí als propietaris una compensació econòmica a canvi que fos l'Ajuntament qui finalitzàs la dotació de serveis: "És totalment legal, els propietaris havien de compensar l'urbanitzable amb doblers o solars per a l'aprofitament municipal, però com que ja no quedaven parcel·les, els exigírem doblers".

L'exbatle ha assegurat que la denúncia resulta de l'intent per part "dels poders fàctics de Pollença" de fer que abandonàs la política. "Es va demostrar que De Miguel havia estat incitat a denunciar per altra gent, quan la fiscalia denegà el seu paper com acusació particular per no tenir implicació amb el cas", ha explicat.

stats