Successos
Part Forana 11/08/2023

Tanquen i multen amb 100.000 euros una botiga de Magaluf per vendre alcohol al vespre

El regidor d'Economia assegura que "no es tracta d'una mesura recaptatòria", sinó que cerquen "el benefici comú de la seguretat i la qualitat turística"

1 min
El carrer de Punta Balena aquesta setmana.

PalmaL'Ajuntament de Calivà ha tancat i multat un establiment de Punta Balena, a Magaluf, que estava obert i venia alcohol fora dels horaris establerts en el Decret de turisme d'excés. La sanció puja a 100.000 euros, ja que es tracta d'una infracció molt greu de l'article 16.1 del citat decret per venda d'alcohol quan els establiments han d'estar tancats entre les 21.30 i les 08.00 hores. Les sancions per aquesta mena d'infraccions molt greus van dels 60.000 als 600.000 euros.

Segons ha explicat l'Ajuntament en una nota de premsa, agents de la Policia Local de Calvià varen constatar que el supermercat estava obert fora d'horari i que venia alcohol. En un soterrani de l'establiment, fora de la vista de l'exterior, s'exposaven botelles d'alcohol, es disposava de bosses i d'una caixa enregistradora per atendre els clients. Aquesta venda oculta es va detectar a les 22.15 hores. Una vegada obert l'expedient i acreditada la infracció, l'Ajuntament ha imposat la sanció i ha ordenat el tancament del supermercat.

El tinent de batle, responsable d'Economia, Javier Tascón (PP) ha explicat que "a l'Ajuntament tenim molt clar com actuar. Així com fa uns dies multàvem amb 161.000 euros un party boat il·legal, no afluixarem en la nostra política de tolerància zero amb la delinqüència, amb el turisme d'excessos i amb les conductes incíviques".

El regidor ha aclarit que "no es tracta d'una mesura recaptatòria", sinó que volen mantenir-se "alineats amb associacions hoteleres i d'oferta complementària cercant el benefici comú de la seguretat i la qualitat turística", ha conclòs.

stats