Part Forana 03/11/2020

Tanquen el camí de Planícia desobeint una sentència del Tribunal Suprem

L'oposició de Banyalbufar denuncia l'actitud de l'empresa Partero, propietària de la possessió del Rafal

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu de Banyalbufar. / ISAAC BUJ

PalmaEl camí de Planícia, a Banyalbufar, torna a estar tancat, cosa que indica la desobediència d'una sentència del Tribunal Suprem que confirma el domini públic de l'itinerari. L'agrupació Per Banyalbufar i es Port des Canonge (BPC) ha denunciat que l'empresa Partero, propietària de la possessió del Rafal, ha tornat a tancar amb pany i clau l'accés al camí públic. Segons Efe, la formació ha censurat aquest dimarts la passivitat de l'equip de govern de l'Ajuntament de Banyalbufar (El Pi) davant la "negligent" i "repetida" actuació de l'empresa.

El grup BPC ha lamentat el "menyspreu" per part de Partero a la justícia i als ciutadans de Banyalbufar. Aquesta empresa va comprar el 1999 la possessió del Rafal i des de llavors són comuns els impediments al lliure accés als camins del Rafal i Planícia. Això va desencadenar reivindicacions i denúncies de les entitats socials del municipi l'any passat i ara l'oposició demana al Consistori que actuï davant el tancament d'aquest accés.

L'any 2016, l'Ajuntament de Banyalbufar va interposar una primera denúncia, de manera que es declarà el domini públic d'aquests dos camins i s'obligà l'empresa propietària de la finca a treure "tots els elements i objectes que hi impedissin el pas de persones". El portaveu de la formació, Francesc Albertí, ha instat l'equip de govern a actuar davant aquesta situació i ha demanat que els representants de Partero en donin explicacions.

stats