Part Forana 10/06/2022

Tancat el procés judicial sobre el xibiu de Cala Torta

El Tribunal Suprem desestima la demanda del particular que volia allargar l'explotació fins al 2043

1 min
Moment en que s'esbuca el xibiu permanent de Cala Torta per ordre de Costes

El Tribunal Suprem ha desestimat el recurs del particular que exigia explotar el xibiu de Cala Torta i ha tancat definitivament el procés judicial iniciat el 2019. En concret, la part demandant es mostrava en contra de la resolució de l'Audiència Nacional que rebutjava prorrogar el control del quiosc fins al 2043 al·legant suposades vulneracions de drets fonamentals que "en cap cas han estat provades", segons ha informat l'Ajuntament d'Artà.

Precisament, el Consistori s'ha personat en el procés judicial d'ençà que la concessió va caducar el 2018 defensant que Cala Torta és un indret natural i l'estructura permanent d'obra del quiosc era il·legal, contrària a la vigent Llei de costes. Tot i que el quiosquet de Cala Torta es va esbucar el 2020 per ordre de Demarcació de Costes, la zona del xibiu es manté fora de les limitacions clares respecte dels usos lucratius i, per això, hi ha possibilitats que un particular hi continuï amb un negoci de quiosc desmuntable.

Ara bé, en aquests moments i des del 2019, la platja natural està lliure d'instal·lacions de temporada amb servei de bar i l'Ajuntament "s'ha assegurat que ningú tingui la possibilitat d'aconseguir la concessió", segons va explicar el batle, Manolo Galán, en una recent entrevista a aquest diari. L'objectiu del Consistori és aconseguir la concessió del lloc i "seguir escrupolosament la legislació" per tenir el control de la platja.

Des de l'Ajuntament insisteixen que "han fet de promotors directes de la millora de la qualitat ambiental de tot l'entorn de Cala Torta, fent desaparèixer aparcaments, accessos, activitats irregulars i tancant l'accés en cotxe a la part del sistema dunar".

stats