Part Forana 30/06/2021

Suspenen la Mucada de Sineu

S'estudia fer un pregó virtual i una edició limitada de camisetes

2 min
El petó entre el Much i la Muca

SineuLa Muchal Fundation ha suspès la Mucada de Sineu, segons han confirmat fonts de l'organització a l'ARA Balears. L'objectiu és evitar massificacions per prevenir contagis de coronavirus i l'únic que es farà és "un pregó virtual i una edició limitada de camisetes, però encara ho hem d'estudiar bé", apunten. Aquest ja és el segon any que no se celebra aquesta festa tan arrelada a Sineu, que es fa el segon dilluns d'agost i que enguany complirà la 18a edició.

"És una decisió de seny i de sentit comú que compartim des de l'Ajuntament", apunta el regidor de Cultura, Pedro Álvarez. El batle, Tomeu Mulet, també opina que la situació actual del covid-19 fa que sigui "inviable" fer aquesta festa, que en edicions anteriors acollia més de 10.000 persones. "La prioritat és respectar la normativa vigent i des de l'Ajuntament farem el possible per contribuir que aquesta situació passi com més aviat millor", destaca el batle.

Tot i això, Mulet recorda que la repercussió econòmica que suposa aquesta festa per al municipi "és molt important" i, en aquest sentit, lamenta que enguany no s'organitzi. "És una llàstima perquè els restauradors i comerciants se'n beneficien. Fins i tot aquest dia els ajuda a passar tot l'any o gran part", diu el batle.

Per altra banda, Álvarez explica que enguany les festes d'agost de Sineu tornaran a ser en petit format i que es mantindran activitats esportives, com el Memorial ciclista i les competicions de futbol. La tradicional comèdia es farà perquè "és una activitat cultural d'assegut", però les revetles, "tal com les coneixem, no tornaran per ara", afegeix. Álvarez manifesta que el programa de les festes patronals d'enguany serà més reduït que el d'anys anteriors i que s'està organitzant des de la prudència: "La gent té fam de cultura, però hem de ser responsables", hi insisteix.

stats