Part Forana 21/11/2019

Els jaciments de l'Hospitalet Vell i Son Peretó de Manacor es posen al dia

S'ha modernitzat l'itinerari amb nous cartells que incorporen el sistema QR

M. Barceló
1 min
Avui s'ha presentat el  nou sistema d'informació de Son Peretó.

ManacorL'Ajuntament de Manacor, a través d'una línia d'ajuda del Departament de Patrimoni del Consell de Mallorca, ha renovat els panells informatius (13 a la basílica paleocristiana de Son Peretó i 9 al poblat talaiòtic de l'Hospitalet Vell) dels seus dos jaciments arqueològics més importants. Així ho han explicat la regidora de Patrimoni, Núria Hinojosa, i la directora insular de Patrimoni, Kika Coll. La inversió en aquesta millora ha estat de 12.000 euros.

La nova cartelleria incorpora un sistema QR, que permet al visitant rebre informació escrita en tres idiomes, vídeo amb subtítols i llenguatge de signes, a més d'alguna imatge en 3D.

Aquest és el cas d'un crani de l'esquelet, localitzat arran la basílica, en prou bon estat, pertanyent a una dona de 35 anys. La seva imatge, durant 10 setmanes, ha estat en el 'top ten' de visites (10.200) de la plataforma Sketchfab, emprada en el món de l'arqueologia, segons ha explicat la directora del Museu de Manacor, Magdalena Salas.

També s'ha anunciat un proper estudi d'accessibilitat universal a ambdós jaciments, que de moment poden rebre visites guiades amb una major divulgació dels continguts històrics, gràcies a les noves tecnologies.

stats