Part Forana 05/07/2019

Son Macià s'endiumenja pel centenari

Tots els veïns són convocats a la foto commemorativa a la plaça

M. B.
1 min
La plaça amb l'església al fons, punt central dels actes del centenari.

ManacorEl poble de Son Macià viurà aquest cap de setmana la celebració del seu primer segle de vida des que es va fundar. Avui aquesta vila, del terme de Manacor, té poc més de 800 habitants i viu de la pagesia i del turisme.

L'associació de veïns i la Comissió de Festes han preparat una sèrie d'actes, que tindran lloc especialment durant aquest dissabte. La fotografia de tota la gent del poble, prevista a les 19.30 h a la plaça, amb la intenció d'immortalitzar l'efemèride, és l'acte en què l'organització està posant més esment i per això demanen que no hi falti cap veí.

La sortida dels Salers, a les nou del matí, servirà de crida a la festa. Per a les 5 de l'horabaixa, s'ha demanat que es faci una enramellada general de carrers i es treguin els cossiols a les voreres. Una hora i mitja després es descobrirà la placa commemorativa a la plaça del Centre Cívic, acte que serà acompanyat per la Colla de Xeremiers i Flabiolers de Son Macià.

El poble també esta convidat a l'acte religiós d'acció de gràcies que presidirà el bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, a les vuit del vespre. A les 21.15 h, hi haurà la bufada del gran pastís centenari previ al sopar popular de coques salades i dolces.

Son Macià viu amb especial il·lusió tots els actes que envolten la celebració dels seus primers 100 anys de vida com a poble. Una exposició de fotos ha recordat gran part de la història d'aquesta vila que avui viu lligada també al món turístic, però mantenint ben vitenques les seves arrels pageses.

stats