Cultura
Part Forana 28/11/2022

Sóller prorroga la cessió del Museu Marítim per només un any

L'oposició s'indigna i el regidor de Cultura diu que és per donar llibertat al pròxim equip de govern

2 min
La seu del Museu Marítim de Sóller està a l'oratori de Santa Catalina, al Port.

PalmaEl Museu Marítim de Mallorca sols té garantida la cessió de la seva seu de Sóller (Oratori de Santa Catalina) fins al març de 2024, ja que l'Ajuntament ha aprovat prorrogar el contracte per un any, en comptes dels quatre que sol·licitava l'entitat. El Museu demanà a l'agost la pròrroga del contracte, que finalitza el març de 2023, pel màxim de temps permès, fins al 2027, argumentant que "hem fet una inversió bastant forta a Sóller i no hi hauria motiu per no renovar-nos", ha apuntat Forés, qui dirigeix el museu des de fa tres anys.

No obstant això, des de l'Ajuntament han decidit prorrogar-los la cessió per només un any més i han explicat que és per donar llibertat al pròxim equip de govern. "Ara venen eleccions i els que entrin ja decidiran si volen allargar més la pròrroga o no", ha concretat el regidor de Cultura, Miquel Nadal (PP). Aquesta decisió ha indignat l'oposició qui considera "una vergonya" que no s'hagi allargat el màxim de temps. La portaveu de Més per Sóller, Laura Celià, ha recordat que l'any 2019 se signà aquest contracte per "reobrir a Sóller un museu, sense que costàs un centim a l'Ajuntament". Celià s'ha mostrat contundent i ha afegit que "ara el batle diu que té una alternativa i nosaltres ja sabem quina és: tancar museus".

Val a dir que durant la darrera legislatura en què també governà el PP (2011-2015), el batle, que aleshores ja era Carlos Simarro, decidí tancar el Museu de la Mar, que gestionava l'administració municipal, sota l'argument que era un projecte deficitari. Així, les instal·lacions museístiques restaren tancades durant set anys, fins que l'any 2019 l'equip de govern encapçalat per Més cedí l'espai al Consorci Museu de la Mar de Mallorca, format pel Consell de Mallorca i pel Govern, per tal que el gestionàs.

L'entitat té com a objectius investigar, conservar, recuperar, difondre i comunicar el patrimoni marítim i portuari de Mallorca, contribuint al coneixement del mitjà marítim de les Balears.

stats