Part Forana 16/03/2022

Uns 25 busos plens de visitants arriben cada dimecres al mercat de Sineu

L'ajuntament del municipi en prepara una marca distintiva

2 min
Per conèixer món, al mercat de Sineu

Entre 20 i 25 autobusos arriben cada dimecres al mercat de Sineu i els venedors i locals celebren la reactivació de l'esdeveniment en les darreres setmanes. Així n'ha informat a l'ARA Balears el batle del municipi, Tomeu Mulet, que també ha explicat que el Consistori prepara una marca distintiva del mercat per promocionar-lo.

Per altra banda, el batle ha volgut aclarir algunes queixes sobre l'ocupació dels autobusos a l'aparcament de l'estació del tren. "Hem de facilitar l'accés a aquests vehicles perquè són molts i hi ha d'haver espai", ha explicat. Igualment, Mulet ha apuntat que, amb previsió, els usuaris poden aparcar als carrers del voltant, com el de Bartomeu Mulet i el Vial del Migjorn.

Així, es calcula que cada dimecres de febrer han visitat el mercat de Sineu un miler de turistes, estatals i internacionals. "S'ha notat molt", ha dit el batle, que també ha assegurat que hi ha llista d'espera entre els venedors per posar un estand. D'aquesta manera, des del poble tenen "molt bones previsions" amb vista a les vacances de Setmana Santa i l'estiu.

Mentrestant, l'Ajuntament de Sineu treballa actualment en la creació d'una marca distintiva del mercat per remarcar-ne el valor a través de vídeos promocionals, elements de marxandatge i una pàgina web que es finançarà gràcies a una subvenció del Consell de Mallorca.

Redistribució dels mercaders i reformes al mercat cobert

Una altra de les novetats del mercat és la redistribució dels estands amb l'objectiu de potenciar el caràcter de cada un dels mercaders. D'aquesta manera, la plaça de l'Església serà exclusiva per als productes de fruita, verdura i embotits; l'entorn de Sant Marc, per als artesans, i a la plaça del Fossar s'hi troben, com fins ara, els productes locals, entre d'altres.

A més, l'Ajuntament de Sineu prepara la reforma del mercat cobert, on es recuperaran els arcs originals, es farà una rentada de cara a l'oficina d'informació turística, es traslladarà l'oficina del manescal i es conservaran alguns elements antics. Actualment, el mercat cobert s'utilitza els dimecres per a l'exposició d'alguns animals, però també serveix de magatzem. Així, després de la rehabilitació el mercat cobert quedarà més esponjat i serà més atractiu per visitar-lo, així com preveu el batle.

stats