Nudisme
Part Forana 09/06/2023

Ses Salines modificarà l'ordenança de les platges i només prohibirà el nudisme a dues

La normativa inclou inicialment les deu zones de bany del municipi, tot i que el batle assegura que només afecta les de Cala Galiota i es Port

1 min
El batle de Ses Salines, Joan Rodríguez.

PalmaArran de la polèmica sorgida per haver prohibit el nudisme a totes les platges de ses Salines, el batle, Joan Rodríguez (PP), ha dit aquest divendres que la prohibició només afecta dues de les deu platges: "Allà on no es pot fer nudisme és a Cala Galiota i es Port, perquè estan gairbé integrades dins el nucli urbà, però a les verges es podrà continuar fent, ja que estan regulades per una llei de competència estatal".

Ara bé, la confusió va sorgir perquè l'ordenança municipal –que es va aprovar definitivament el passat abril– indica que l'àmbit d'aplicació de la normativa és per a les "deu platges ubicades a la Colònia de Sant Jordi, sis de les quals es troben ubicades a zones naturals protegides. Quatre d'aquestes estan catalogades com a urbanes". A més, el text les enumera i inclou: es Coto, sa Bassa des Cabots, Cala Galiota, es Port, els Estanys, es Dolç, Ca'n Curt, es Dofí, es Carbó i Cala en Tugores.

En canvi, en el punt on s'indica que està prohibit fumar, sí que s'especifica a quines de les deu platges afecta, tot i no ser totes de competència municipal. Per tant, el fet que en un punt s'especificàs i a l'altre no, donava a entendre que el nudisme estava prohibit a totes les platges. "És vera que no ho especifica, però no faria falta, perquè les verges no són la nostra competència", ha dit Rodríguez. No obstant això, el batle ha explicat que modifcaran la normativa i ho concretaran "per no donar lloc a més confusions".

stats