Part forana
Part Forana 18/05/2023

Els serveis socials, un dels eixos clau de la política per a l'Ajuntament de Santa Maria

L'accés a l'habitatge, l'educació, la vulnerabilitat i gent gran, les grans preocupacions del consistori

ARA Balears
2 min
L'edifici va ser donat a l'Ajuntament per un veïnat i estarà en obres 12 mesos per ser adaptat a la funció social.

PalmaL'Ajuntament de Santa Maria ha centrat gran part de les seves polítiques durant aquesta legislatura a dur a terme diverses polítiques relacionades amb els serveis socials. La demostració d'això, a més de les nombroses ajudes que han atorgat, és l'increment continu i significatiu dels pressupostos destinats als Serveis Socials que s'han dut a terme durant aquests darrers quatre anys.

Per al consistori santamarier les persones més vulnerables són una de les màximes preocupacions, i per això durant la pandèmia van posar en marxa una sèrie d'ajudes per facilitar el dia a dia als més grans del municipi. Entre aquestes ajudes destaquen el servei que van implementar per fer la compra per als més vulnerables i entregar-los allò que necessitaven a casa seva per tal d'evitar-los desplaçaments innecessaris i evitar contagis. Un cop acabada la pandèmia també van fer feina amb els més grans per ajudar-los a recuperar la normalitat, tornar a sortir de casa i tenir la vida que tenien abans de l'inici de la pandèmia.

D'altra banda, també han ofert diverses ajudes econòmiques als santamariers per fer front a la crisi econòmica i social que va provocar la pandèmia i la inflació que es viu actualment. Un d'aquests casos és l'ajuda per llogar un habitatge que ofereixen als més joves per lluitar contra els problemes d'accés a l'habitatge. Des de l'Ajuntament de Santa Maria consideren que el dret a l'habitatge és innegociable i, per tant, davant l'increment de preus i especulació han decidit posar en marxa aquest programa d'ajudes que permeti als més joves independitzar-se.

A més, també han ofert als santamariers diverses ajudes escolars per tal de garantir que l'educació dels més petits no suposi un problema econòmic a les famílies del municipi. En aquest sentit, els residents al municipi han disposat d'ajudes per a la compra de material escolar, entre d'altres.

Pel que fa als col·lectius més vulnerables econòmicament, l'Ajuntament de Santa Maria ha activat també un programa que ajuda a pagar la llum, el lloguer o l'aigua, entre altres serveis essencials per evitar que visquin situacions inhumanes.

stats