Part Forana 03/03/2022

El servei de jardineria de Manacor convoca vaga indefinida a partir de dia 21 de març

Afecta un total de vuit treballadors

ARA Balears
1 min
Un carrer de Manacor

ManacorEls treballadors del servei públic de jardineria de Manacor convoquen una vaga indefinida a partir del pròxim 21 de març. Pertanyen a l'empresa Acciona Medi Ambient i la mobilització afecta un total de vuit treballadors, segons informa el sindicat Comissions Obreres (CCOO) en una nota.

Hi ha diverses causes que motiven la vaga. Segons CCOO, l'empresa no disposa dels recursos humans mínims establerts en el PCT de l'Ajuntament de Manacor, ja que falten tres treballadors. Tampoc permet gaudir les vacances com abans de la subrogació i no paga correctament el plus de perillositat, ja que només paga 2,53 € diaris, quan segons el conveni n'hauria d'abonar 13,59 €. El sindicat també critica que hi ha endarreriments salarials d'un any, que ascendeixen a 2.000 € per treballador.

El conflicte va començar el mes d'octubre del 2021, quan la delegada de personal va fer una consulta sobre nòmines a la federació de l'hàbitat de CCOO. "Després de fer els càlculs es va comprovar que hi havia moltes irregularitats i uns endarreriments de 2.000 € anuals per incompliments del conveni", afegeix el sindicat. Per solucionar aquest problema, es va convocar una reunió amb l'empresa Acciona Medi Ambient, dia 1 de febrer d'enguany, però les seves ofertes no varen arribar al mínim legal establer en el conveni. Davant aquesta situació, els treballadors han decidit convocar una vaga indefinida. Abans de la convocatòria, les parts implicades es reuniran amb la Fundació Tribunal d'Arbitratge i Mediació de les Illes Balears (TAMIB) per negociar una solució.

stats