Serra de Tramuntana
Part Forana 24/05/2023

La serra de Tramuntana en 20 rutes senderistes

El Consell de Mallorca ha imprès 3.000 còpies d'un mapa que mostra els itineraris des d'Andratx fins a Pollença

1 min
El mapa s'ha editat a dues cares i en format desplegable.

PalmaEl Consell de Mallorca ha editat un mapa topogràfic de la serra de Tramuntana amb 20 rutes senderistes per descobrir i explorar els elements etnològics de tots els pobles de la Serra, com els sistemes hidràulics o les cases de neu, fins a zones més visibles i visitades com el castell d’Alaró o els miradors de Son Marroig, que "van possibilitar la declaració de Patrimoni Mundial per la Unesco".

Precisament pel fet que són mapes per donar a conèixer el patrimoni cultural de la zona, als itineraris hi estan senyalitzats els elements com: castells roquers, forns de calç, sistemes hidràulics, marges, cases de neu, possessions, sitges i talaies, el transport públic i els refugis. De moment, el Consell, a través del Consorci Serra de Tramuntana, n'ha editat 3.000 exemplars que es distribuiran entre els municipis de manera gratuïta. 

El mapa és en format desplegable –consta de dues cares, una de la zona nord i l’altra de la zona sud de la serra de Tramuntana i s'hi indica la delimitació del Patrimoni Mundial, els senders de la Gran Ruta (GR) i les principals pistes. De cada una de les rutes se n’indica el nivell de dificultat, el temps estimat, la distància i si és circular o d’anada i tornada.

A més a més, totes tenen un QR que dirigeix al web oficial del Consorci des d’on es pot descarregar el track de la ruta en format GPX. L’elaboració cartogràfica i el disseny del mapa ha estat a càrrec de l’Editorial Alpina, empresa especialitzada en publicacions de caràcter excursionista.

stats