Part Forana 03/01/2022

Entitats ecologistes i veïnals reclamen l'ampliació del paratge natural de la serra de Tramuntana

La plataforma Reviure Tofla vol que es considerin la finca i la serra de Bellveure per atorgar als terrenys major protecció

ARA Balears
1 min
Plataforma Reviure Tofla

La plataforma Reviure Tofla, formada per entitats ecologistes i veïnals, ha demanat al Govern que revisi la declaració del paratge natural de la serra de Tramuntana per incloure-hi la zona de l'antiga finca de Tofla i la serra de Bellveure, enclavada entre Alaró, Binissalem i Lloseta. La intenció és atorgar major protecció a la pedrera de Can Negret i els seus voltants, segons han informat a una nota de premsa.

Des de l'entitat han recordat que el Govern va desplaçar l'any 2007 els límits del projecte del parc natural per deixar fora la pedrera explotada per Cemex. D'aquesta manera, i aprofitant el desè aniversari de la declaració de la Serra Patrimoni Mundial, tornen a reclamar la modificació per respectar els "valors culturals i històrics de la possessió, amb lligams que formen part de la Serra".

Avui dia, el límit del paratge natural està fixat en un tram entre Lloseta i Alaró pel coll de Tofla, tot i que, segons la plataforma, els valors dels terrenys que ho envolten tenen les mateixes característiques que la resta, "amb la mateixa importància ambiental, singularitat, fragilitat i risc", segons relata l'entitat formada pel GOB, Terraferida, l'Ateneu de Lloseta i el grup suport CUP de Tramuntana, així com associacions veïnals d'Alaró, Binissalem i Lloseta.

stats